Σειρά ημερίδων "Ψυχανάλυση για όλους"

Σειρά ημερίδων «Ψυχανάλυση για όλους»

Η ψυχανάλυση πάει κινηματογράφο: «Το Παιδί με το Ποδήλατο» (Jean-Pierre και Luc Dardenne).


Το ιδρυματικό παιδί και η ανάδοχη οικογένεια: η προοπτική μιας εύθραυστης συνάντησης.


Με τον Σάββα Μπακιρτζόγλου, ψυχολόγο-ψυχαναλυτή


Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10:00 έως 18:00
Αθήνα, οδός Ιοφώντος 16, Πλατεία San Diego (πλησίον Caravel), métro Ευαγγελισμός.


Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών σεμιναρίων ΕΠΕΚΕΙΝΑ-Ψυχαναλυτική Πράξη, ανακοινώνει την οργάνωση Βιωματικής/Εκπαιδευτικής Ημερίδας με ταυτόχρονη προβολή της βραβευμένης ταινίας.


Τα εσωτερικά δράματα τα οποία αποκαλύπτει η ψυχανάλυση μπορούν να ζωντανεύουν (προβάλλονται) εξίσου στη μεγάλη οθόνη της κινηματογραφικής φαντασμαγορίας. Η χρήση της γλώσσας στην ψυχανάλυση γίνεται γλώσσα των εικόνων στον κινηματογράφο.


ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ των αδελφών Jean-Pierre και Luc Dardenne 2011.
Ο δωδεκάχρονος Cyril έχει ένα και μοναδικό σχέδιο: να ξαναβρεί τον πατέρα του, ο οποίος τον εγκατέλειψε σε ένα ίδρυμα σε αναζήτηση μιας νέας ζωής. Δεν απαντά στα τηλεφωνήματα, άδειασε το διαμέρισμά του, πούλησε το ποδήλατο του παιδιού.

Τυχαία, ο Cyril θα συναντήσει την Samantha μια ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου, η οποία θα τον συμπαθήσει και θα αρχίσει να τον φιλοξενεί στο σπίτι της τα Σαββατοκύριακα. Γιατί το κάνει; Ποια είναι τα κίνητρά της; Παρά την αγάπη που νοιώθει γι' αυτόν η Samantha ο έφηβος θα συνεχίσει να αναζητά τον πατέρα του με κάθε τρόπο φτάνοντας σε βίαια και οργισμένα ξεσπάσματα.


Το έργο απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών το 2011


Σκοπός του σεμιναρίου είναι, με αφετηρία την ταινία, η εμβάθυνση στις τραυματικές συνέπειες της συναισθηματικής «αβιταμίνωσης» των παιδιών και εν γένει των διαφόρων μορφών κακοποίησης ενεργητικής και παθητικής (εγκατάλειψη), που οδηγούν στο ζοφερό φαινόμενο του ιδρυματισμού. Η αναδοχή /υιοθεσία τους μπορεί ν'αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προοπτική τόσο για τα παραμελημένα παιδιά όσο και για τους θετούς γονείς, ωστόσο η έκβασή της δεν είναι πάντα ευτυχής. Επιχειρείται η ψυχαναλυτική κατανόηση των παραμέτρων που προάγουν την επιτυχία της και αυτών που την υπονομεύουν.


Ο εισηγητής κ. Μπακιρτζόγλου Σάββας, απευθύνεται στην ομάδα των συμμετεχόντων και αναζητά τον διάλογο μαζί τους εφ'όλης της ύλης.
Κόστος: 55 ευρώ, για εγγραφές έως την 5η Φεβρουαρίου 2016. Το κόστος ανέρχεται σε 70 ευρώ για μεθύστερες εγγραφές. Χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής και σημειώσεις.


Σημείωση: Η κατοχύρωση της συμμετοχής γίνεται ταυτόχρονα με την προεξόφληση του κόστους σύμφωνα με τις επισυναπτόμενες οδηγίες.
ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.


Πληροφορίες επικοινωνίας
Σάββας Μπακιρτζόγλου, Τηλ.: 210 8958269 – Fax: 210 8995436 Κιν.: 6977 651489
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. http://www.epekeina.gr

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 13-02-2016 10:00 am
Ημ. Λήξης 13-02-2016 6:00 pm
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 55 €
Τόπος διεξαγωγής ΕΠΕΚΕΙΝΑ

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :