Τα διαφορετικά πρόσωπα του Θεού Πάνα

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας & Δραματοθεραπείας, Το Άθυρμα, σε συνεργασία με τον Χώρο Ψυχοθεραπείας μέσα από Παιχνίδι και Παραμύθια , ΑΝΕΜΗ παρουσιάζουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για το έτος 2016-2017 που θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα. Για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθουν στην Αθήνα σας παραπέμπουμε στο www.playtherapy.gr

Τα διαφορετικά πρόσωπα του Θεού Πάνα
(το άγχος και η κρίση πανικού μέσα από την οπτική της Παιγνιοθεραπείας και της Δραματοθεραπείας)

Η λέξη πανικός λένε πως ετυμολογείται από τον Πάνα. Ο Πάνας ήταν Θεός που, πέραν των άλλων, φημιζόταν για τον ξαφνικό και αδικαιολόγητο φόβο που προκαλούσε, και που τον ένιωθαν όσοι ταξίδευαν σε μακρινά και έρημα μέρη, ιδιαίτερα τη νύχτα... Παράλληλα ήταν φίλος του θεού Διόνυσου, λάτρης του κρασιού και του γλεντιού, προστάτης της φύσης και των ερωτευμένων.

Στο βιωματικό αυτό εργαστήριο θα συναντηθούμε με τους φόβους, τις αγχώδεις διαταραχές και τις κρίσεις πανικού. Θα αναζητήσουμε άγχη και φόβους παιδιών και ενηλίκων που ψάχνουν τρόπους να εκφραστούν. Θα τους κατανοήσουμε κινητοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας, με όχημα το παιχνίδι και τη δραματοποίηση.

Το σεμινάριο συντονίζουν οι :

Γεωργία Γκιούρκα, Ψυχολόγος, Δραματοθεραπεύτρια
Όλγα Δημοπούλου, Ψυχολόγος – Παιγνιοθεραπεύτρια

Κόστος: 30€ (20€ για άνεργους)

 

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 19-03-2016 10:30 am
Ημ. Λήξης 19-03-2016 2:30 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 30 €
Φορέας ΑΝΕΜΗ, Χώρος Ψυχοθεραπείας μέσα από Παιχνίδι & Παραμύθια

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).