Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση και ΔΑΦ (Κρήτη)

Έναρξη: 07/05/2016

Λήξη: 08/05/2016

Διάρκεια: 10 ώρες

Ώρες: Σάββατο, Κυριακή 13:00-18:00

Χώρος διεξαγωγής: ΚΥΔΩΝ, Τhe Heart City Hotel (Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου & Στρ, Τζανακάκη 2, τηλ:28210 -52280 , Χανιά, Χανίων)

Εισηγητές: Ορφανάκη Ελευθερία (Ψυχολόγος, Ειδικός ΑΒΑ, RDI Certified Consultant)

Ένα αποκλειστικά Πρακτικό Σεμινάριο στο οποίο θα παρουσιαστεί Εκπαιδευτικό υλικό 300 καρτών του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ για όλα τα παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες (αποτελείται από 2 σετ καρτών με διαφορετική εικονογράφηση – έγχρωμη & ασπρόμαυρη).

Απευθύνεται σε ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, δασκάλους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, γονείς, αλλά και σε όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν θεραπευτικά με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και της νοητικής στέρησης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα θέματα σεξουαλικότητας απασχολούν σημαντικά τις οικογένειες με παιδί στο φάσμα και προβληματίζουν αρκετά τους γονείς ως προς τον κατάλληλο χειρισμό σε κάθε συνθήκη. Αφενός παρατηρείται πως μπορεί η οικογένεια να δυσκολεύεται να μιλήσει ανοιχτά για το θέμα αυτό και να δίνει έμφαση σε άλλους τομείς μάθησης και εκπαίδευσης. Άλλοτε πάλι μπορεί να το φέρουν οι γονείς σαν βασικό θέμα που τους προβληματίζει, τους προκαλεί αμηχανία και ζητούν άμεσα καθοδήγηση για αυτό.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Στο σεμινάριο θα αναλυθούν:

θέματα σεξουαλικότητας παιδιών-εφήβων με ΔΑΦ,
μεθοδολογίες και τεχνικές παρέμβασης,
η συμβουλευτική προσέγγιση της οικογένειας και των σημαντικών άλλων.

Όταν ένα παιδί με ΔΑΦ μας δείχνει έντονα στοιχεία σεξουαλικότητας, είναι πολύ χρήσιμο να μπορούμε να κατανοήσουμε και να διαχωρίσουμε αν όντως έχει να κάνει με την σεξουαλικότητά του ή αν υπάρχουν αισθητηριακού ή άλλου τύπου εμπλοκές.

Ένα καλό αναπτυξιακό και αισθητηριακό προφίλ είναι απαραίτητο πριν την οποιαδήποτε παρέμβαση.
Ερωτηματολόγια και αξιολόγηση είναι τα εργαλεία μας προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα πρόγραμμα σεξουαλικής εκπαίδευσης είναι πάντα εξατομικευμένο αν και μπορεί να βασίζεται σε βασικές τεχνικές παρέμβασης σε μικρότερες ηλικίες (Α.Β.Α, TEACCH κ.α.). Προϋποθέτει βασικές κοινωνικές δεξιότητες, κατανόηση της έννοιας του προσωπικού χώρου, κατανόηση των κοινωνικών κανόνων, καθώς επίσης κατανόηση και εφαρμογή κανόνων ατομικής υγιεινής.

Με πολύ προσοχή θα αναλύσουμε μαζί κοινωνικές ιστορίες, πρακτικά ζητήματα και ουσιαστικά τρόπους διαχείρισης της σεξουαλικότητας των παιδιών-εφήβων με ΔΑΦ προκειμένου να την κατανοήσουμε και να την διαχειριστούμε βοηθώντας παράλληλα ειδικούς και γονείς.

Κόστος συμμετοχής:

Για εγγραφές έως 25/04 100€
Για εγγραφές από 26/04 120€

Το εκπαιδευτικό υλικό καρτών Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης για παιδιά με Αναπτυξιακές Δυσκολίες διατίθεται από το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ στην τιμή 150 €.

Στις αναγραφόμενες τιμές δε περιλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α. 23%.

Ολοκληρώνοντας το σεμινάριο οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν το υλικό των εισηγήσεων σε CD, καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες Φορέα:

Το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. δημιουργήθηκε με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας, παιδιών, εφήβων και ενηλίκων μέσα από έγκυρη επιστημονική διάγνωση και εξειδικευμένες υποστηρικτικές θεραπείες. Μια έμπειρη διεπιστημονική ομάδα ειδικών η οποία στελεχώνεται από Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπευτή, Ψυχίατρο, Παιδοψυχολόγο, Λογοπαιδικό, Εργοθεραπευτή, Ειδικό Παιδαγωγό, συμβάλει στην επιτυχή διεκπεραίωση του στόχου αυτού με την ολοκληρωμένη διάγνωση και θεραπεία.

Υπηρεσίες που προσφέρονται στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.

Ψυχοθεραπεία (ατομική, ομαδική)
Λογοθεραπεία
Εργοθεραπεία
Ειδική αγωγή/αγωγή δυσλεξίας
Συμβουλευτική γονέων/ζευγαριών
Ένταξη στο πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης παιδιών με αυτιστική διαταραχή (Lovaas)
Επαγγελματικός προσανατολισμός
Μετεκπαιδεύσεις
Το τμήμα διάγνωσης και θεραπείας παιδιών και εφήβων του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. καλύπτει διαγνωστικά και θεραπευτικά τις ανάγκες παιδιών από τη βρεφική ηλικία μέχρι και το τέλος της εφηβικής περιόδου.

Απευθύνεται σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες(δυσλεξία), διαταραχές λόγου, φωνής, ομιλίας, αναπτυξιακές διαταραχές, ψυχοκινητική καθυστέρηση, ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες, διάχυτη διαταραχή της ανάπτυξης(αυτισμός), αντιμετώπιση διαζυγίου των γονιών καθώς και σε παιδιά και εφήβους με δυσκολίες στην κοινωνική ένταξη, προβλήματα συμπεριφοράς, αναζήτηση επαγγέλματος και διατροφικές διαταραχές (ψυχογενής βουλιμία, νευρική ανορεξία).

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Παράλληλα με τις θεραπευτικές υπηρεσίες που παρέχονται στο ΔΙΚΕΨΥ, από το 2006, έχει ξεκινήσει ένας κύκλος σεμιναρίων που απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και φοιτητές και αφορά σε αντικείμενα που εξετάζουμε και σε ότι ως πρακτική, γνωρίζουμε καλά.

 

Στο κέντρο γίνονται δεκτά όλα τα ασφαλιστικά ταμεία

Τηλέφωνα: 210-28.30.100 / 6945 558644
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Υπεύθυνη: Ασπασία Πασπάλη - Παντελίδη
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια - Παιδοψυχολόγος
Certified Neurofeedback Practitioner
(Msc University of London - Bsc Staffordshire University)

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 07-05-2016 1:00 pm
Ημ. Λήξης 08-05-2016 6:00 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος 100 €
Φορέας
ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. ( Κρήτη )
Στρ. Τζανακάκη και Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου, Χανιά 731 34, Ελλάδα
ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. ( Κρήτη )
100 €

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :