Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση και ΔΑΦ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ & ΔΑΦ (Αθήνα)

Έναρξη: 09/04/2016

Λήξη: 10/04/2016

Διάρκεια: 10 ώρες

Ώρες: Σάββατο, Κυριακή 12:00-17:00

Χώρος διεξαγωγής: ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ (Πολυτεχνείου 32, Ν. Ηράκλειο, Αττικής)

Εισηγητές: Ορφανάκη Ελευθερία (Ψυχολόγος, Ειδικός ΑΒΑ, RDI Certified Consultant)

Ένα αποκλειστικά Πρακτικό Σεμινάριο στο οποίο θα παρουσιαστεί εκπαιδευτικό υλικό καρτών του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. με θέματα σεξουαλικότητας για τον αυτισμό.

Απευθύνεται σε ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, δασκάλους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, γονείς, αλλά και σε όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν θεραπευτικά με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και της νοητικής στέρησης.

Τα θέματα σεξουαλικότητας απασχολούν σημαντικά τις οικογένειες με παιδί στο φάσμα και προβληματίζουν αρκετά τους γονείς ως προς τον κατάλληλο χειρισμό σε κάθε συνθήκη. Αφενός παρατηρείται πως μπορεί η οικογένεια να δυσκολεύεται να μιλήσει ανοιχτά για το θέμα αυτό και να δίνει έμφαση σε άλλους τομείς μάθησης και εκπαίδευσης. Άλλοτε πάλι μπορεί να το φέρουν οι γονείς σαν βασικό θέμα που τους προβληματίζει, τους προκαλεί αμηχανία και ζητούν άμεσα καθοδήγηση για αυτό.

Στο σεμινάριο θα αναλυθούν:

θέματα σεξουαλικότητας παιδιών-εφήβων με ΔΑΦ,
μεθοδολογίες και τεχνικές παρέμβασης,
η συμβουλευτική προσέγγιση της οικογένειας και των σημαντικών άλλων.

Όταν ένα παιδί με ΔΑΦ μας δείχνει έντονα στοιχεία σεξουαλικότητας, είναι πολύ χρήσιμο να μπορούμε να κατανοήσουμε και να διαχωρίσουμε αν όντως έχει να κάνει με την σεξουαλικότητά του ή αν υπάρχουν αισθητηριακού ή άλλου τύπου εμπλοκές.

Ένα καλό αναπτυξιακό και αισθητηριακό προφίλ είναι απαραίτητο πριν την οποιαδήποτε παρέμβαση.

Ερωτηματολόγια και αξιολόγηση είναι τα εργαλεία μας προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα πρόγραμμα σεξουαλικής εκπαίδευσης είναι πάντα εξατομικευμένο αν και μπορεί να βασίζεται σε βασικές τεχνικές παρέμβασης σε μικρότερες ηλικίες (Α.Β.Α, TEACCH κ.α.). Προϋποθέτει βασικές κοινωνικές δεξιότητες, κατανόηση της έννοιας του προσωπικού χώρου, κατανόηση των κοινωνικών κανόνων, καθώς επίσης κατανόηση και εφαρμογή κανόνων ατομικής υγιεινής.

Με πολύ προσοχή θα αναλύσουμε μαζί κοινωνικές ιστορίες, πρακτικά ζητήματα και ουσιαστικά τρόπους διαχείρισης της σεξουαλικότητας των παιδιών-εφήβων με ΔΑΦ προκειμένου να την κατανοήσουμε και να την διαχειριστούμε βοηθώντας παράλληλα ειδικούς και γονείς.

Κόστος συμμετοχής:

Για εγγραφές έως 21/03 100€
Για εγγραφές από 22/03 120€

Το εκπαιδευτικό υλικό καρτών Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης για παιδιά με Αναπτυξιακές Δυσκολίες διατίθεται από το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ στην τιμή 150 €.

Στις αναγραφόμενες τιμές δε περιλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α. 23%.

Ολοκληρώνοντας το σεμινάριο οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν το υλικό των εισηγήσεων σε CD, καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης.

Εκπαιδευτικές κάρτες Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ

Το εκπαιδευτικό υλικό του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ – ειδικές κάρτες Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης για παιδιά με Αναπτυξιακές Δυσκολίες απευθύνεται σε θεραπευτές, εκπαιδευτικούς και γονείς που ασχολούνται θεραπευτικά με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και της νοητικής στέρησης.

Πρόκειται για Εκπαιδευτικό υλικό 300 καρτών του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ που αποτελείται από 2 σετ καρτών με διαφορετική εικονογράφηση (έγχρωμη & ασπρόμαυρη) για όλα τα παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες.

Τα θέματα σεξουαλικότητας απασχολούν σημαντικά τις οικογένειες με παιδί στο φάσμα του αυτισμού και της νοητικής στέρησης και προβληματίζουν αρκετά τους γονείς ως προς τον κατάλληλο χειρισμό σε κάθε συνθήκη. Αφενός παρατηρείται πως μπορεί η οικογένεια να δυσκολεύεται να μιλήσει ανοιχτά για το θέμα αυτό και να δίνει έμφαση σε άλλους τομείς μάθησης και εκπαίδευσης. Άλλοτε πάλι μπορεί να το φέρουν οι γονείς σαν βασικό θέμα που τους προβληματίζει, τους προκαλεί αμηχανία και ζητούν άμεσα καθοδήγηση για αυτό.

Στο 2ήμερο πρακτικό σεμινάριο ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ & ΔΑΦ που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 09 – 10 Απριλίου 2016 θα παρουσιαστεί αναλυτικά το παρόν εκπαιδευτικό υλικό.

Πληροφορίες Φορέα:

Το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. δημιουργήθηκε με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας, παιδιών, εφήβων και ενηλίκων μέσα από έγκυρη επιστημονική διάγνωση και εξειδικευμένες υποστηρικτικές θεραπείες. Μια έμπειρη διεπιστημονική ομάδα ειδικών η οποία στελεχώνεται από Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπευτή, Ψυχίατρο, Παιδοψυχολόγο, Λογοπαιδικό, Εργοθεραπευτή, Ειδικό Παιδαγωγό, συμβάλει στην επιτυχή διεκπεραίωση του στόχου αυτού με την ολοκληρωμένη διάγνωση και θεραπεία.

Υπηρεσίες που προσφέρονται στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.

Ψυχοθεραπεία (ατομική, ομαδική)
Λογοθεραπεία
Εργοθεραπεία
Ειδική αγωγή/αγωγή δυσλεξίας
Συμβουλευτική γονέων/ζευγαριών
Ένταξη στο πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης παιδιών με αυτιστική διαταραχή (Lovaas)
Επαγγελματικός προσανατολισμός
Μετεκπαιδεύσεις
Το τμήμα διάγνωσης και θεραπείας παιδιών και εφήβων του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. καλύπτει διαγνωστικά και θεραπευτικά τις ανάγκες παιδιών από τη βρεφική ηλικία μέχρι και το τέλος της εφηβικής περιόδου.

Απευθύνεται σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες(δυσλεξία), διαταραχές λόγου, φωνής, ομιλίας, αναπτυξιακές διαταραχές, ψυχοκινητική καθυστέρηση, ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες, διάχυτη διαταραχή της ανάπτυξης(αυτισμός), αντιμετώπιση διαζυγίου των γονιών καθώς και σε παιδιά και εφήβους με δυσκολίες στην κοινωνική ένταξη, προβλήματα συμπεριφοράς, αναζήτηση επαγγέλματος και διατροφικές διαταραχές (ψυχογενής βουλιμία, νευρική ανορεξία).

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Παράλληλα με τις θεραπευτικές υπηρεσίες που παρέχονται στο ΔΙΚΕΨΥ, από το 2006, έχει ξεκινήσει ένας κύκλος σεμιναρίων που απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και φοιτητές και αφορά σε αντικείμενα που εξετάζουμε και σε ότι ως πρακτική, γνωρίζουμε καλά.

Στο κέντρο γίνονται δεκτά όλα τα ασφαλιστικά ταμεία

Τηλέφωνα: 210-28.30.100 / 6945 558644
E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Υπεύθυνη: Ασπασία Πασπάλη - Παντελίδη
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια - Παιδοψυχολόγος
Certified Neurofeedback Practitioner
(Msc University of London - Bsc Staffordshire University)

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 09-04-2016 12:00 pm
Ημ. Λήξης 10-04-2016 5:00 pm
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 100 €
Τόπος διεξαγωγής ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. ( Αθήνα)

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :