Αντιμετωπίζοντας το bullying στον εργασιακό χώρο

Aντιμετωπίζοντας το bullying στον εργασιακό χώρο

Η εργασία μπορεί να αποτελέσει σημαντική πηγή ικανοποίησης και ευχαρίστησης, ακόμα κι αν συνοδεύεται από κούραση. Μερικές φορές όμως αισθανόμαστε πως η εργασία μας πραγματικά μας αποστραγγίζει συναισθηματικά εξαιτίας του bullying που μπορεί να βιώνουμε.

Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, 1 στους 10 εργαζόμενους δηλώνουν ότι έχουν υποστεί bullying στον εργασιακό χώρο. Στην Ελλάδα το φαινόμενο αυτό εξαπλώνεται µε γρήγορους ρυθµούς λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Παρόλη τη σοβαρότητα του φαινομένου, όμως, συχνά η ανάγκη διατήρησης μιας θέσης τίθεται σε προτεραιότητα, παραμερίζοντας την ψυχική και σωματική υγεία ενός ανθρώπου. Όμως, το άτομο που υφίσταται bullying στην πραγματικότητα έχει περισσότερο χώρο για ελιγμούς από ότι συνειδητοποιεί.

Στο σεμινάριο αυτό, αρχικά θα συζητήσουμε για το bullying στον εργασιακό χώρο και τις επιπτώσεις του και στη συνέχεια θα δούμε τι μπορεί κάποιος να κάνει για να το αντιμετωπίσει. Ποιές ικανότητες προστασίας υπάρχουν όταν ένα άτομο κριτικάρεται άδικα, πιέζεται ή «χρησιμοποιείται»; Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στην ανάπτυξη συγκεκριμένων δεξιοτήτων.

Πληροφορίες Συμμετοχής: 211-2143425 κιν 6972152645

Ημέρες και ώρες παρακολούθησης:

ΠΕΜΠΤΗ 04/02/2016 ΩΡΑ: 18:30-20:30

Κόστος: 30 ευρώ. Ειδική τιμή σε ανέργους και φοιτητές 25

Ολιγομελή τμήματα

Παρέχονται βεβαίωση παρακολούθησης και υλικό σημειώσεων

 

Πληροφορίες Φορέα:

Λίγα λόγια για μας...
Με αφορμή το κοινό μάς ενδιαφέρον και κατευθυντήρια εκπαίδευση στην Συστημική - Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική, αποφασίσαμε να συμπορευτούμε επαγγελματικά και να δημιουργήσουμε ένα Κέντρο, που θα εστιάζει στη Πρόληψη εν μέσω Σεμιναρίων αλλά και στην Συμβουλευτική παρέμβαση.

Ασπαζόμενοι την φιλοσοφία της Συστημικής Θεραπείας του "σχετίζομαι άρα υπάρχω", βλέπουμε το άτομο ως το κέντρο και μετέπειτα ως σύνθεση, διαχειριζόμαστε τα θέματα που προκύπτουν στο "εδώ και τώρα" και επικεντρωνόμαστε στο ΠΩΣ να αντιμετωπίσουμε το "προβλήμα" μέσα από το ουσιαστικό αίτιο. Στόχος μας είναι εν μέσω της Συμβουλευτικής να βρεθεί η ισορροπία ανάμεσα στις σχέσεις τις οποίες το κάθε άτομο είναι εμπλεκόμενο ώστε να έχει μια "λειτουργική" καθημερινότητα και στην ουσία μια "λειτουργική" ζωή.

 

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 04-02-2016 6:30 pm
Ημ. Λήξης 04-02-2016 8:30 pm
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 30 €
Τόπος διεξαγωγής Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :