Βιωματικό Σεμινάριο - Ανεξερεύνητος Εαυτός

Συντονίστρια: Σοφία Μιχαλοπούλου, Ζωγράφος, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια

O τίτλος «Ανεξερεύνητος Εαυτός» υποδηλώνει ότι ο λεγόμενος φυσιολογικός άνθρωπος γνωρίζει πολύ λίγο τον εαυτό του. Οι περισσότεροι από εμάς συγχέουν την αυτογνωσία με τη γνώση της συνειδητότητας εαυτού. Όποιος έχει συνείδηση του «Εγώ» θεωρεί ότι γνωρίζει τον εαυτό του. Το «Εγώ» όμως γνωρίζει μόνο τα δικά του στοιχεία και το ασυνείδητο που καταλαμβάνει την πλατύτερη ζώνη του εαυτού συνήθως παραμένει ανεξερεύνητο. Πώς ο ανεξερεύνητος εαυτός συνδέεται με τη μορφή , το σώμα, τα συναισθήματα και τις ασθένειες που αναπτύσσουμε; Ποιές είναι οι διαδικασίες αυτογνωσίας που μας επιτρέπουν να τον κατανοήσουμε καλύτερα; Πώς εμπλέκεται το ασυνείδητο; Ποια είναι τα σημεία στο σώμα μας που μπλοκάρουν και με ποιες ασκήσεις μπορούμε να τα ελευθερώσουμε ξανά; Γιατί η ζωγραφική μπορεί να βοηθήσει; Αυτά και ακόμα περισσότερα θα απαντηθούν στο μαραθώνιο σεμινάριο του Κέντρου Τέχνης και Ψυχοθεραπείας με τίτλο «ο Ανεξερεύνητος Εαυτός».

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 26/11/2016 & Κυριακή 27/11/2016
Ώρες: 10:00 - 16:30
Κόστος: 100 Ευρώ.

­­­­­­­­­­­­­
Η Σοφία Μιχαλοπούλου είναι Ζωγράφος και Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Perugia και του Μεταπτυχιακού προγράμματος Εικαστικής Ψυχοθεραπείας. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στην θεραπεία Gestalt. Έχει συνεργαστεί με την ανοιχτή θεραπευτική κοινότητα ΔΙΑΒΑΣΗ διδάσκοντας κουκλοθέατρο, κεραμική, κατασκευές, μάσκα και σχέδιο σε αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, αναλαμβάνοντας παράλληλα ομάδες ως Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και συνεργάζεται με το Κέντρο Τέχνης & Ψυχοθεραπείας από το 2000.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 26-11-2016 10:00 am
Ημ. Λήξης 27-11-2016 10:00 am
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 100 €
Φορέας Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).