Ανθρώπινος και Θείος Έρωτας

Ταυτότητα εκδήλωσης
Η διαλεκτική του ανθρώπινου και του θείου έρωτα
Τρίτη ομιλία του κύκλου «Μιλώντας για τον Έρωτα και τον Θάνατο στη ζωή και στην τέχνη» που διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας
 
Συντελεστές:
 
Εισηγητές: Δημήτρης Μαυρόπουλος, Θεολόγος, Συγγραφέας και Ούρεσης Τοντόροβιτς, Καλλιτέχνης, Εικονογράφος, Βυζαντινολόγος
Συντονιστής: Δημήτρης Κυριαζής, MD, PhD, Ψυχίατρος, Παιδοψυχίατρος, Ψυχαναλυτής, ΕΕΨΨ/IFPS
Επιμέλεια: Νιζέττα Αναγνωστοπούλου, Ψυχολόγος, M.A., ArT psy, ECPh
Πού: Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, Β. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα, τηλ. :2103611206 Πότε: Σάββατο 4 Μαρτίου
Διάρκεια: 2 ώρες και 30’ (18.00-20.30)
Κόστος συμμετοχής: 10 € για προαγορά, 12 € ταμείο
 
Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του Κέντρου Τέχνης και Ψυχοθεραπείας  και στα τηλέφωνα 210 6710346, 210 6747810
 
Βιογραφικά εισηγητών
 
Δημήτρης Μαυρόπουλος
Γεννήθηκε στην Αθήνα από Μικρασιάτες γονείς. Τελείωσε τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και δίδαξε ως καθηγητής θρησκευτικών στη Μέση Εκπαίδευση επί μια εικοσαετία. Υπήρξε μέλος της ομάδας που εξέδωσε το περιοδικό «Σύνορο» και βασικός συνεργάτης της τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΡΤ «Σήμερα είναι Κυριακή». Το 1978 ξεκίνησε την κριτική έκδοση των «Απάντων» του Παπαδιαμάντη, σε συνεργασία με τον Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλο, ιδρύοντας τον εκδοτικό οίκο «Δόμος». Το 1986 ίδρυσε το «Θεολογικό εργαστήριο», στο οποίο παραδίδει μαθήματα έως και σήμερα. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά και συλλογικούς τόμους, ενώ ο ίδιος έχει γράψει πλήθος βιβλίων.
 
Ούρεσης Τοντόροβιτς
Θεωρητικός της Βυζαντινής και Μοντέρνας Τέχνης, αγιογράφος και καλλιτέχνης. Στο ερευνητικό του πεδίο συμπεριλαμβάνονται η θεολογία και η φιλοσοφία. Γεννήθηκε στη Σερβία, μεγάλωσε στο Βελιγράδι, ξεκινώντας εκεί τις σπουδές του στη γλυπτική. Μετανάστευσε στην Αυστραλία όπου και τις ολοκλήρωσε τις σπουδές. Η διδακτορική του έρευνα τον έφερε στην Ελλάδα. Ακολούθησε δεύτερο διδακτορικό στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ. Εκτός από την επιστημονική έρευνα, η επαγγελματική του εμπειρία εστιάζεται στους τομείς της αγιογραφίας, της ζωγραφικής, της γλυπτικής, της συντήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, της μετάφρασης και της διδασκαλίας.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 04-03-2017 6:00 pm
Ημ. Λήξης 04-03-2017 8:30 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 10 €
Φορέας Ίδρυμα Θεοχαράκη

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).