Η συνταγή επιτυχίας για μία ευτυχισμένη σχέση. Υπάρχει;

Πολλές φορές θα έχουμε αναρωτηθεί ποια είναι τα συστατικά μιας πετυχημένης σχέσης και γιατί εμείς δεν έχουμε καταφέρει να είμαστε ευχαριστημένοι με τις σχέσεις μας. Τι κάνουμε «λάθος» και επιλέγουμε τον «ακατάλληλο» σύντροφο;

Ο έρωτας μοιάζει να «επιβάλλει» τους δικούς του κανόνες και να μας οδηγεί σε αδιέξοδες ή προβληματικές καταστάσεις. Κι όμως, τους κανόνες τους βάζουμε εμείς! Οι πεποιθήσεις που μας οδηγούν σε αυτές τις επιλογές, είτε υποσυνείδητα είτε ενσυνείδητα, είναι δικές μας.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα προσεγγίσουμε το θέμα του συναισθηματικού δεσμού, μέσα από βιωματικές ασκήσεις και ανάλυση που θα ακολουθήσει:

· Πώς σχετιζόμαστε με τους ανθρώπους και αυτός ο τρόπος σύνδεσης πως μπορεί να επηρεάζει και την επιλογή ερωτικού συντρόφου;

· Με ποια κριτήρια κάνουμε τις επιλογές μας και τι πρέπει να αλλάξουμε ώστε να έρθουμε πιο κοντά στις επιλογές που πραγματικά μας ταιριάζουν;

· Ποιες είναι οι ασυνείδητες διεργασίες που οδηγούν κάποιον στην ανάπτυξη συγκεκριμένων τύπων σχέσεων;

· Γιατί επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη στην επιλογή συντρόφου;

Πώς μπορώ, λοιπόν, να μην κάνω τα ίδια λάθη στον έρωτα;

Σας περιμένουμε!

Ημέρα και ώρα σεμιναρίου: Σάββατο 4/3/2017, 17:00-19:30.
Τοποθεσία: Μαρούσι, Δημ. Μόσχα 40
Για δηλώσεις συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλ. 2106842722, 6974948888.
 
Κόστος σεμιναρίου: 25€
 
Βιογραφικά:
 
H Νίκη Μπίγγου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη «Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό» στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εξειδικεύτηκε στην Οικογενειακή-Συστημική ψυχοθεραπεία και Διάγνωση στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία – «Λόγω Ψυχής».
 
Έχει εργαστεί ως μέλος ερευνητικών ομάδων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε θέματα που αφορούσαν τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την ψυχική υγεία εφήβων και ενηλίκων. Σήμερα είναι επιστημονική συνεργάτης του e-learning του Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα Συμβουλευτικής και Εκπαίδευσης μαθημάτων ψυχολογίας. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ψυχολόγου - ψυχοθεραπεύτριας στο Μαρούσι, όπου ασχολείται με εφήβους, ενήλικες και οικογένειες. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.
 
Η Κατερίνα Κουτσαφτίκη έχει σπουδάσει Ψυχολογία και έχει αποκτήσει MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με έμφαση σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Έχει εξειδικευτεί στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων Χάρις Κατάκη στις Δεξιότητες και Παρεμβάσεις Συστημικής Συμβουλευτικής, ενώ ολοκληρώνει την εκπαίδευσή της στη Συστημική (Ατομική, Ζεύγους, Ομάδας, Οικογένειας) Ψυχοθεραπεία με εξειδίκευση στην προσέγγιση SANE. Η συγκεκριμένη προσέγγιση εμπλουτίζει τη σύγχρονη μετανεωτερική συστημική θεώρηση με τη θεωρία του συναισθηματικού δεσμού, την αφηγηματική ψυχολογία και τα σύγχρονα ευρήματα των νευροεπιστημών.
 
Η αφηγηματική ψυχολογία τη συναρπάζει γιατί η ίδια πιστεύει ιδιαίτερα στη δύναμη της ιστορίας, της αφήγησης και της προσωπικής κατανόησης για την πραγματικότητα, μέσω της επαναδιήγησης της ζωής μας, ως μέρος της θεραπευτικής διεργασίας.
 
Είναι Μέλος των Εταιρειών Ελληνικής & Ευρωπαϊκής Συμβουλευτικής, ενώ δραστηριοποιείται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας κυρίως σε θέματα που σχετίζονται με τις Διαπροσωπικές Σχέσεις, την Προσωπική Ενδυνάμωση & Αυτογνωσία σε ατομικό επίπεδο, καθώς και στην Συμβουλευτική Ζεύγους, Γονέων και Οικογένειας.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 04-03-2017 5:00 pm
Ημ. Λήξης 04-03-2017 7:30 pm
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 25 €

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :