Νέες προσεγγίσεις στην ενσωμάτωση και στην ένταξη: Εξωλεκτικές μέθοδοι και Τεχνολογία

Το Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας διοργανώνει και σας προσκαλεί στη διάλεξη με θέμα:

«Νέες προσεγγίσεις στην ενσωμάτωση και στην ένταξη: Εξωλεκτικές μέθοδοι και Τεχνολογία»

Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017,ώρα 18:00-20:00

Με τον διακεκριμένο Ιταλό ομιλητή, Simone Donnari. Εικαστικό Ψ/Θεραπευτή, Πρόεδρο του Ιταλικού Επαγγελματικού Συλλόγου Εικαστικών Θεραπευτών (APIArt), συνιδρυτή της Σχολής Ψυχοθεραπείας “Istituto Gaetano Benedetti” και Διευθυντή Εκπαίδευσης της Σχολής Εικαστικής Θεραπείας στην Ασίζη της Ιταλίας.

Πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη της επικοινωνίας σε περιπτώσεις ανθρώπων με διαταραχές, ΔΕΠΥ, Διαταραχή Φάσματος Αυτισμού κ.ά.;

Ποιες είναι οι εξωλεκτικές μέθοδοι επικοινωνίας και πώς συμβάλλουν σε παρόμοιες περιπτώσεις στην έξοδο από την απομόνωση, στην επαφή με το κοινωνικό γίγνεσθαι και στη δημιουργία σχέσεων;

Ο κoς Donnari θα παρουσιάσει και θα εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία και οι εξωλεκτικές μέθοδοι επικοινωνίας, συμβάλλουν στη θεραπεία της Διαταραχής Ελλειματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας, των Διαταραχών Φάσματος Αυτισμού και άλλων διαταραχών.

Σκοπός του ομιλητή είναι η χρήση της τεχνολογίας με στόχο την επικοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει επίδειξη της εφαρμογής “Painteraction system”, θα παρουσιαστούν παραδείγματα και ηθικές προεκτάσεις και θα συζητηθούν οι μελλοντικές δυνατότητες του συνολικού εγχειρήματος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση από τα Ιταλικά στα Αγγλικά από τη συνεργάτιδα του ομιλητή κα Valentina Canonico και δυνατότητα για διευκρινήσεις στα Ελληνικά.

Τιμή Εισιτηρίου: 6 Ευρώ

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του ΚΤΨ, τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά.

Τηλ επικοινωνίας: 210 6747810, 210 6710346

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικά Εισηγητών

Simone Donnari: Εικαστικός Θεραπευτής, Πρόεδρος του Ιταλικού Επαγγελματικού Συλλόγου Εικαστικών Θεραπευτών (APIArt), συνιδρυτής της Σχολής Ψυχοθεραπείας “Istituto Gaetano Benedetti” στην Περούτζια της Ιταλίας και Διευθυντής Εκπαίδευσης της Σχολής Εικαστικής Θεραπείας στην Ασίζη της Ιταλίας. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολυάριθμα σεμινάρια, διαλέξεις και εποπτικές συνεδρίες σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας στην Ιταλία και συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο της Περούτζια στην Ιταλία και το Πανεπιστήμιο Steinhardt της Νέας Υόρκης. Είναι συνιδρυτής της Associazione Sementera Onlus και Διευθυντής του Atlas Centre. Από το 2007 εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών στην θεραπεία ψυχικών διαταραχών και του αυτισμού. Έχει αναπτύξει μια πρωτοπόρο διαδραστική μέθοδο μέσω video και προωθεί το ‘Painteraction System’ project που αποτελείται από ένα καινοτόμο λογισμικό που απαντά στην κίνηση και επιτρέπει την δημιουργική έκφραση και την αλληλεπίδραση εικόνων με τις κινήσεις του σώματος.

Valentina Canonico: Έλαβε το πτυχίο της στην Ηλεκτρολογία Μηχανολογία στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια (Ιταλία). Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας μηχανολόγος και είναι Πρόεδρος της Associazione Sementera Onlus και τιμητικό μέλος του Neat Group (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εικαστικών Θεραπευτών). Από το 2007 συνεργάζεται με τον Simone Donnari πάνω στην ανάπτυξη νέων τεχνολογικών εφαρμογών για τη βελτίωση της αλληλεπίδρασης, της εξωλεκτικής επικοινωνίας και της δημιουργικής έκφρασης ατόμων με αυτισμό και άλλες διαταραχές.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 19-05-2017 6:00 pm
Ημ. Λήξης 19-05-2017 8:00 pm
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 6 €
Τόπος διεξαγωγής Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :