Βιωματικό Εργαστήριο Δραματοθεραπείας: Πες μου ένα παραμύθι…: η αξία της αφήγησης στην Εποχή της εικόνας

viomatiko ergastiri dramtatotherapeias Η δημιουργία και η αφήγηση μιας ιστορίας αποτελούν σημαντικές δραματοθεραπευτικές τεχνικές, χρήσιμες στη θεραπευτική εργασία με παιδιά, εφήβους αλλά και ενήλικες. 

Γιατί, όμως, είναι τόσο σημαντικό να μας ακούν; Γιατί είναι τόσο σημαντικό να διηγούμαστε ιστορίες ;

Στα πλαίσια αυτού του εργαστηρίου, θα μας δοθεί η δυνατότητα να εξερευνήσουμε και να επεξεργαστούμε τη σχέση μας με τα παραμύθια καθώς αποτελεί λειτουργία διαχρονική, διατρέχει όλη μας τη ζωή και την ιστορία μας , είναι συνυφασμένη με τη φύση μας και με την ύπαρξη του κόσμου.

Στόχος του βιωματικού εργαστηρίου είναι να ξαναπροσεγγίσουμε την αξία του να μιλάμε, την αξία του να αφηγούμαστε ιστορίες αλλά και να μας αφηγούνται, σε μία εποχή όπου όλα είναι εικόνα, σε μια εποχή της παγκοσμιοποίησης όπου εγγράφεται στο κοινωνικό πεδίο ως μία διαδικασία από-συμβολοποιήσεων και τέλους των παραδοσιακών μύθων και των μεγάλων αφηγήσεων, ρήξης του κοινωνικού ιστού και διαρκούς αποξένωσης του ατόμου από τον εαυτό του και τους Αλλους.

Το εργαστήριο έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, είναι βιωματικό και απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και κοινωνικών επιστημών, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται για τη Δραματοθεραπεία σαν μέθοδο ψυχοθεραπείας.

Υπεύθυνη εργαστηρίου : Μακρογιάννη Ελένη, Ψυχολόγος, δραματοθεραπεύτρια.

Σάββατο 27 Μαίου 2017, 17.30-20.30
Κόστος συμμετοχής : 20 Ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής έως 25/05/2017 στο 6909276253 και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Χώρος διεξαγωγής: «άερτον», τσόχα 23, Μετρό Αμπελοκήπων, Αθήνα

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 27-05-2017 5:30 pm
Ημ. Λήξης 27-05-2017 8:30 pm
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 20 €
Τόπος διεξαγωγής Άερτον

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :