Το ξύπνημα του ματιού

Αν θέλετε να μυηθείτε στον κόσμο της Εικαστικής Θεραπείας, να γνωρίσετε τη θεραπευτική δύναμη της εικαστικής έκφρασης και του εικαστικού έργου, που σας φέρνουν σε καλύτερη επαφή και γνώση του εαυτού σας, τότε το «Eισαγωγικό σεμινάριο» της βασικής Εκπαίδευσης στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία, του Κέντρου Τέχνης και Ψυχοθεραπείας, αποτελεί την καλύτερη εισαγωγή!

«Το Ξύπνημα του ματιού»

Όταν το μάτι αντιλαμβάνεται χωρίς να αξιολογεί και να ονοματίζει, τότε μπορούμε να πούμε ότι έχουμε το μάτι του αρχάριου νου, το "αθώο" μάτι.

“Έχω ανακαλύψει στην ζωγραφική, κάποια ιδιαίτερη εμπειρία, που κάνει όλες τις άλλες να φαίνονται ασήμαντες, συνηθισμένες ασχολίες... Έχει να κάνει με την ανακάλυψη ότι όταν ζωγραφίζεις γίνεσαι ένα με το αντικείμενο που ζωγραφίζεις, κι όχι μόνο εσύ και το αντικείμενο σου αλλά κι οι αισθήσεις σου κι οι σκέψεις σου και το συναίσθημα σου κι η δράση σου. Όλα συντονίζονται! Όλα γίνονται ένα σύνολο: η οπτική αντίληψη, τα χρώματα, τα σχήματα, η υφή, η σύνθεση!”

Αυτά μας λέει η Μ. Milner και αυτό το θέμα θα αποτελέσει την ραχοκοκαλιά του Εισαγωγικού Σεμιναρίου: το ξύπνημα του ματιού, του μελλοντικού Εικαστικού Θεραπευτή. Η δύναμη της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης του ατόμου γίνεται το μέσο γνωριμίας του με τον εαυτό και επικοινωνίας του με το περιβάλλον. Η εισαγωγή αυτή στην Εικαστική Θεραπεία μυεί τους συμμετέχοντες στη θεραπευτική δύναμη των εικόνων, όπως εκφράζονται και νοηματοδοτούνται μέσα σε θεραπευτικό πλαίσιο.

Σκοπός του Εισαγωγικού Σεμιναρίου είναι να γνωρίσει ο εκπαιδευόμενος τα στάδια της ιστορικής εξέλιξης της εικαστικής ψυχοθεραπείας, να εξοικειωθεί με βασικές έννοιες της εικαστικής θεραπείας, να βοηθηθεί -μέσα από την εκπαιδευτική/βιωματική εμπειρία- να κατανοήσει και να βιώσει τη δημιουργική διαδικασία. Μέσα από τη διαπραγμάτευση των “εμποδίων” που μπορεί να παρουσιαστούν κατά τη δημιουργική διαδικασία διευκολύνεται να αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο η εικαστική ψυχοθεραπεία βοηθά στη συναισθηματική έκφραση του ανθρώπου και επιδρά τελικά στην ανάπτυξη και στη ζωή του. Για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών χρησιμοποιούνται τα εξής μέσα: α) μελέτη και επεξεργασία θεωρητικού υλικού, β) βιωματικές ασκήσεις εικαστικής έκφρασης και γ) η ομαδική διεργασία.

Το «Εισαγωγικό Σεμινάριο» έχει θεωρητικό και βιωματικό υπόβαθρο και απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, ψυχολόγους, ψυχιάτρους, ειδικούς παιδαγωγούς και καλλιτέχνες. Προσμετράται ως μέρος του πρώτου εκπαιδευτικού έτους του Τετραετούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία. 

Εισηγήτρια: Ν. Δ. Αναγνωστοπούλου, Ψυχολόγος, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, Μ. A., Artpsy, E.C.P. h

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 21/10, 25/11, 16/12/2017 και 27/01, 24/02, 17/03, 28/04, 19/05, 23/06/2018

Ώρες διεξαγωγής: Σάββατο, 10:00-18:00

Τιμή: 900€ Εγγραφές: μέχρι 18/10/2017

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Μάθετε περισσότερα 

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 21-10-2017
Ημ. Λήξης 23-06-2018
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 900 €
Τόπος διεξαγωγής Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :