Μικρές Διαδρομές σε θέματα σεξουαλικότητας

Ο κύκλος εργαστηρίων «Μικρές διαδρομές σε θέματα σεξουαλικότητας» αποσκοπεί στην προσέγγιση θεμάτων σχετικά με τη σεξουαλικότητα και την ερωτική ζωή, μέσα από την Τέχνη και τον μοναδικό τρόπο που μόνο εκείνη διαθέτει να εμπεριέχει και να συνθέτει τα πάντα: το προσωπικό, το παράξενο, το μυστικό, το αντιφατικό, το ακραίο, το μοναδικό…

Συχνά, τείνουμε να νομίζουμε ότι τα θέματα σεξουαλικότητας αφορούν μόνο το σεξ και τη σεξουαλική επαφή. Αντιθέτως, αποτελούν τον πυρήνα αυτού που είμαστε εμείς οι ίδιοι: την ταυτότητά μας, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, το αρσενικό και το θηλυκό μέσα μας, την έλξη, τον έρωτα, την αγάπη, την ικανότητα του σχετίζεσθαι, την επικοινωνία.

Ο κύκλος αποτελείται από τρία αυτοτελή εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν τις εξής ημερομηνίες:

1ο Εργαστήριο: «Το κολάζ των ερωτήσεων»
Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, 4-8 μ.μ.
 
2ο Εργαστήριο: «Απεικονίζοντας τις διαδρομές…»
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, 4-8 μ.μ.
 
3ο Εργαστήριο: «Πόσο κοντά; Πόσο μακριά;»
Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, 4-8 μ.μ.
 
*Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή αλλά συνιστάται η παρακολούθηση ολόκληρου του κύκλου για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και εμπειρία της προσέγγισης.
 
Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ/ εργαστήριο.
Τόπος διεξαγωγής: Ένωση Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος (ΕΔΠΕ), Δανάης 5, Αθήνα.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους συντονιστές των εργαστηρίων στο τηλ.: 6945 637529 | e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
-Ειρήνη Τζελέπη
Συμβουλευτική Ψυχολόγος-Δραματοθεραπεύτρια, Pg.Dipl., MSc.
 
-Ξένια Μαλαθράκη
Ψυχολόγος - Δραματοθεραπεύτρια, Pg.Dipl.
 
Βιογραφικά συντονιστών
Η Ειρήνη Τζελέπη είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος-Δραματοθεραπεύτρια και ειδικεύεται στον τομέα της Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας εφήβων & ενηλίκων. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc.) στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο City University του Λονδίνου και δύο μεταπτυχιακά διπλώματα εξειδίκευσης: στη Δραματοθεραπεία (University of Ηertfordshire, Hatfield) και στην Ψυχοδυναμική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (Μanor House Centre for Psychotherapy & Counselling, Λονδίνο). Διατηρεί ιδιωτικό ψυχοθεραπευτικό γραφείο στην Αθήνα από το έτος 1999 και έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος. Από το έτος 2008 συνεργάζεται με την Ξένια Μαλαθράκη στο συντονισμό ομάδων δραματοθεραπείας για ενήλικες σε θεραπευτικά και εκπαιδευτικά πλαίσια καθώς και στη διοργάνωση εργαστηρίων με ειδική θεματολογία.
 
Η Ξένια Μαλαθράκη αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 1996. Εργάζεται στην Ειδική Αγωγή από το έτος 2000, δουλεύοντας διαγνωστικά και θεραπευτικά με παιδιά, εφήβους και οικογένειες. Κατέχει μεταπτυχιακή εξειδίκευση (Pg. Dipl.) στη Δραματοθεραπεία από το University of Ηertfordshire, Hatfield και έχει σπουδάσει υποκριτική στο εργαστήριο Δραματικής Τέχνης του Άκη Δαβή. Από το έτος 2008 συντονίζει με την Ειρήνη Τζελέπη ομάδες δραματοθεραπείας για ενήλικες σε θεραπευτικά και εκπαιδευτικά πλαίσια. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί και συμμετέχει σε παραστάσεις playback theatre και έχει διατελέσει ενεργό μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 12-11-2017 4:00 pm
Ημ. Λήξης 21-01-2018 8:00 pm
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 30 €

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :