Άνοια - περιγραφή και κατανόηση. Ο ρόλος των φροντιστών

Η φροντίδα ενός ατόμου με άνοια μπορεί να αποτελεί πρόκληση καθώς απλές δραστηριότητες γίνονται καθημερινά πιο πολύπλοκες στην υλοποίησή τους. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά προβλήματα είναι η έκπτωση της λειτουργικότητας, λόγω των νοητικών, συναισθηματικών, και κινητικών προβλημάτων που προκύπτουν από τη νόσο. 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η αδρή περιγραφή της εικόνας της ασθένειας, σε ότι αφορά τις δυσκολίες που προαναφέρθηκαν, και η παροχή εναλλακτικών τρόπων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του ασθενούς αλλά και τη συναισθηματική ενδυνάμωση των φροντιστών τους.

Θα ασχοληθούμε με τις δυσκολίες των ανοϊκών ασθενών και τα επίπεδα που επηρεάζουν:

  • Νοητικές λειτουργίες
  • Απώλεια μνήμης
  • Αποπροσανατολισμός στο χρόνο και στο χώρο
  • Δυσκολία στην επικοινωνία (εκφορά και κατανόηση του λόγου)
  • Δυσκολίες στη διεκπεραίωση καθημερινών δραστηριοτήτων
  • Διάθεση και συμπεριφορά (Επιθετικότητα/Κατάθλιψη/Απόσυρση)
  • Προσκόλληση στο φροντιστή 
Πώς οι παραπάνω δυσκολίες αλλοιώνουν την εικόνα της σχέσης με το άτομο που νοσεί. Θα αναφερθούμε σε ενδεδειγμένους τρόπους βοήθειας  που αφορούν την διευκόλυνση των ασθενών αλλά και την συναισθηματική κατάσταση και ανάγκες των συγγενών/φροντιστών τους.
 
Εισηγήτρια: Φώνη Τζιτζιμίκα Ψυχολόγος BSc,MA,MBPsS
 
Τηλέφωνα  Επικοινωνίας: 211-2143425 κιν 6972152645
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ολιγομελη τμηματα.
 
Παρεχονται: βεβαιωση παρακολουθησης σεμιναριου και υλικο σημειωσεων.
 
Ημερομηνία διεξαγωγής: Δευτέρα 17/09/2018, 18:15-21:15
 
Κοστος σεμιναριου: 30 ευρω.
Ειδικη τιμη για φοιτητες και ανεργους 25 ευρω
 
Ώρες  παρακολούθησης: 3
 
Tοποθεσία: ΕΡΜΟΥ 58-60 ΑΘΗΝΑ
 

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 17-09-2018 6:15 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 30 €
Φορέας Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).