Ερμηνευτική των ονείρων

Ο Freud θεώρησε τα όνειρα ως ‘’βασιλική οδό’’ που οδηγεί κατευθείαν στο ασυνείδητο, σε εκείνη τη γεμάτη από ανικανοποίητα πάθη και απωθημένες σκέψεις περιοχή της ψυχής του ανθρώπου.

Σκοπός του σεμιναρίου, λοιπόν, είναι η εξοικείωση με τις διεργασίες του ονείρου καθώς και με τις τεχνικές ερμηνείας, που οδηγούν στην ανάλυση των ονείρων και στην ανάδυση των ασυνείδητων τάσεων.

Περιγραφή:

• Προκαταρκτική εισαγωγή στο θέμα / ορισμός
• Η μέθοδος της ερμηνείας των ονείρων
• Έκδηλο περιεχόμενο και λανθάνουσες σκέψεις
• Η παραμόρφωση του ονείρου
• Το υλικό και οι πηγές του ονείρου
• Η διεργασία του ονείρου
• Εκπλήρωση της επιθυμίας
 

Σε ποιούς/ές απευθύνεται: Το σεμινάριο είναι ανοιχτό και απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τη λειτουργία του ονείρου, ώστε να αναγνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους και τις κρυμμένες επιθυμίες τους.

Εισηγήτρια: Φώνη Τζιτζιμίκα Ψυχολόγος BSc, MA, MBPsS

 
Πληροφορίες Συμμετοχής: τηλ 211-2143425, κιν 6972152645
 
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Ολιγομελή τμήματα.
 
Παρέχονται: βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου και υλικό σημειώσεων.
 
Κόστος σεμιναρίου: 30 ευρώ.Ειδική τιμή για φοιτητές/τριες και ανέργους: 30 ευρώ
 
Ημερομηνία διεξαγωγής: Δευτέρα 03/09/2018, 18:15-21:15

Ώρες παρακολούθησης: 3

Tοποθεσία: Ερμού 58-60, Αθήνα

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 03-09-2018 6:15 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 35 €
Φορέας Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).