Η Σκιά μου και Εγώ

Το Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας, με εμπειρία 28 ετών στην εκπαίδευση, μελέτη, έρευνα και διάδοση της Εικαστικής Ψυχοθεραπείας, διοργανώνει το Βιωματικό Σεμινάριο «Η Σκιά μου και Εγώ», που διευκολύνει τη διερεύνηση της ατομικής αυτογνωσίας, μέσα από την εικαστική έκφραση και διαμέσου του συμβολισμού.

Στο « Η σκιά μου κι εγώ» θα εξερευνήσουμε την τεράστια παρουσία της Σκιάς και την δύναμη που αντλεί από τον ασυνείδητο χώρο, απ’ τον οποίο και προέρχεται. Θα μάθουμε καταρχάς τί είναι η Σκιά και πώς δημιουργείται.

Πώς σχετίζεται με «το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού». Θα μιλήσουμε για τα θετικά αλλά και τα αρνητικά στοιχεία που προβάλλουμε ασυνείδητα. Θα αναφερθούμε στη συλλογική σκιά και στα φαινόμενα που αυτή δημιουργεί (π.χ. συγκρούσεις, πολέμους, ατυχήματα κτλ.).

Θα ανιχνεύσουμε τη σχέση της Σκιάς με την ασθένεια, την ίαση και την πνευματικότητα.

Θα ανακαλύψουμε ότι η Σκιά είναι ένα θησαυροφυλάκιο κρυμμένης Σοφίας και θα δούμε πώς εκδραμάτιζαν τη Σκιά παλαιότεροι πολιτισμοί.

Θα επεξεργαστούμε το παράδοξο, που είναι ουσιαστικά η αποδοχή κι η μετουσίωση της Σκιάς. Εξάλλου όλη η φύση ζει μέσα σε πολικότητες. Φως και σκοτάδι, δημιουργία και καταστροφή, αρσενικό και θηλυκό.

Οι ίδιοι βασικοί νόμοι διέπουν και την ψυχολογική μας οργάνωση και δομή. Σε αυτήν ακριβώς την αντιπαράθεση οφείλεται το σπουδαιότερο κομμάτι της ανάπτυξής μας. 

Συντονίστρια: Σ. Μιχαλοπούλου, Ζωγράφος, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 11 & Κυριακή 12/11/2017

Ώρες διεξαγωγής:10:00 – 16:30

Τιμή:100€

Εγγραφές: μέχρι 6/11/2017 στα τηλέφωνα 210 6710346 & 210 6747810 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 11-11-2017 10:00 am
Ημ. Λήξης 12-11-2017 10:00 am
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 100 €
Τόπος διεξαγωγής Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :