Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία - Δυσλεξία

Επανάληψη Σεμιναρίου με θέμα: «Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία - Δυσλεξία»

Λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης συμμετοχής και της επιτυχίας του σεμιναρίου με θέμα: Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία - Δυσλεξία, που πραγματοποιήθηκε στις 28/01/2018, ο Όμιλος UNESCO Αμαρουσίου θα επαναλάβει το συγκεκριμένο θέμα την Κυριακή 04/03/2018. Το σεμινάριο, διάρκειας δύο ωρών, θα διεξαχθεί στις 11:45πμ, στα γραφεία του Ομίλου μας Βασ. Γεωργίου 2-4, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, 1ος όροφος.

Οι Μαθησιακές Δυσκολίες είναι ένα πολύπλοκο θέμα, το οποίο χρειάζεται να προσεγγίζεται με διεπιστημονικό τρόπο. Πολλές φορές όμως η διαφορετική προσέγγιση του εκάστοτε επιστήμονα, που θα ερευνήσει το θέμα βασιζόμενος στις αρχές της επιστήμης του, προκαλεί αντικρουόμενες σκέψεις, αλλά και σύγχυση τόσο στην κατανόηση των μαθησιακών δυσκολιών γενικά όσο και στην αντιμετώπισή τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες να μην έχουν μία έγκυρη και ασφαλή διάγνωση, η οποία θα ήταν βοηθητική και υποστηρικτική για την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού προγράμματος. Αρχικά, οι Μαθησιακές Δυσκολίες διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: στις Γενικές Μαθησιακές και στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες. Οι έννοιες των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών και της Δυσλεξίας κυριαρχούν στο πεδίο της σχολικής και εκπαιδευτικής ψυχολογίας. Η δυσλεξία θεωρείται η πλέον πιο διαδεδομένη κατηγορία των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών και εκφράζεται με μία ασυνήθιστα επίμονη δυσκολία στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων της ανάγνωσης και της ορθογραφίας. Αντιμετωπίζεται με μεγάλη επιτυχία με εκπαιδευτικές μεθόδους, που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τα συμπτώματα, τα οποία ταλαιπωρούν τα παιδιά με δυσλεξία και τα εμποδίζουν να λειτουργήσουν επάξια στη μαθησιακή διαδικασία.

Στόχος του συγκεκριμένου Σεμιναρίου είναι η ευαισθητοποίηση όλων για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ένα παιδί με Δυσλεξία στο σχολικό του περιβάλλον. Πρώτα απ’ όλα θα δοθούν ορισμοί για τις μαθησιακές δυσκολίες, για τις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και για τη δυσλεξία. Θα γίνει μία σύντομη αναφορά στις ενδείξεις της ειδικής μαθησιακής δυσκολίας/δυσλεξίας στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό και στο γυμνάσιο και στη διαδικασία της αξιολόγησης/διάγνωσης. Στη συνέχεια θα γίνει αναφορά στην εξέλιξη και στα προβλήματα συμπεριφοράς ενός παιδιού με δυσλεξία. Τέλος θα δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση της δυσλεξίας και στις οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς καθώς, και στις συμβουλές προς τους γονείς.

Ομιλήτρια: Φωτεινή-Βαλεντίνα Τσούγη, MSc Φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, MSc in Psychology of Child Development, Ετήσια εξειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες.

Το σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Λόγω περιορισμένων θέσεων επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας μέχρι την Παρασκευή 02/03/2018, είτε στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είτε στα τηλέφωνα: 210-6147002 & 212-1000-250.

Η Πρόεδρος, Ιωάννα Παπανικολάου – Πουσπουρίκα

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 04-03-2018 11:45 am
Ημ. Λήξης 04-03-2018 1:45 pm
Θέσεις Ν/Α
Κόστος -
Τόπος διεξαγωγής UNESCO Αμαρουσίου

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :