Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία - Δυσλεξία

Επανάληψη Σεμιναρίου με θέμα: «Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία - Δυσλεξία»

Λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης συμμετοχής και της επιτυχίας του σεμιναρίου με θέμα: Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία - Δυσλεξία, που πραγματοποιήθηκε στις 28/01/2018, ο Όμιλος UNESCO Αμαρουσίου θα επαναλάβει το συγκεκριμένο θέμα την Κυριακή 04/03/2018. Το σεμινάριο, διάρκειας δύο ωρών, θα διεξαχθεί στις 11:45πμ, στα γραφεία του Ομίλου μας Βασ. Γεωργίου 2-4, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, 1ος όροφος.

Οι Μαθησιακές Δυσκολίες είναι ένα πολύπλοκο θέμα, το οποίο χρειάζεται να προσεγγίζεται με διεπιστημονικό τρόπο. Πολλές φορές όμως η διαφορετική προσέγγιση του εκάστοτε επιστήμονα, που θα ερευνήσει το θέμα βασιζόμενος στις αρχές της επιστήμης του, προκαλεί αντικρουόμενες σκέψεις, αλλά και σύγχυση τόσο στην κατανόηση των μαθησιακών δυσκολιών γενικά όσο και στην αντιμετώπισή τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες να μην έχουν μία έγκυρη και ασφαλή διάγνωση, η οποία θα ήταν βοηθητική και υποστηρικτική για την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού προγράμματος. Αρχικά, οι Μαθησιακές Δυσκολίες διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: στις Γενικές Μαθησιακές και στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες. Οι έννοιες των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών και της Δυσλεξίας κυριαρχούν στο πεδίο της σχολικής και εκπαιδευτικής ψυχολογίας. Η δυσλεξία θεωρείται η πλέον πιο διαδεδομένη κατηγορία των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών και εκφράζεται με μία ασυνήθιστα επίμονη δυσκολία στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων της ανάγνωσης και της ορθογραφίας. Αντιμετωπίζεται με μεγάλη επιτυχία με εκπαιδευτικές μεθόδους, που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τα συμπτώματα, τα οποία ταλαιπωρούν τα παιδιά με δυσλεξία και τα εμποδίζουν να λειτουργήσουν επάξια στη μαθησιακή διαδικασία.

Στόχος του συγκεκριμένου Σεμιναρίου είναι η ευαισθητοποίηση όλων για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ένα παιδί με Δυσλεξία στο σχολικό του περιβάλλον. Πρώτα απ’ όλα θα δοθούν ορισμοί για τις μαθησιακές δυσκολίες, για τις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και για τη δυσλεξία. Θα γίνει μία σύντομη αναφορά στις ενδείξεις της ειδικής μαθησιακής δυσκολίας/δυσλεξίας στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό και στο γυμνάσιο και στη διαδικασία της αξιολόγησης/διάγνωσης. Στη συνέχεια θα γίνει αναφορά στην εξέλιξη και στα προβλήματα συμπεριφοράς ενός παιδιού με δυσλεξία. Τέλος θα δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση της δυσλεξίας και στις οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς καθώς, και στις συμβουλές προς τους γονείς.

Ομιλήτρια: Φωτεινή-Βαλεντίνα Τσούγη, MSc Φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, MSc in Psychology of Child Development, Ετήσια εξειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες.

Το σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Λόγω περιορισμένων θέσεων επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας μέχρι την Παρασκευή 02/03/2018, είτε στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είτε στα τηλέφωνα: 210-6147002 & 212-1000-250.

Η Πρόεδρος, Ιωάννα Παπανικολάου – Πουσπουρίκα

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 04-03-2018 11:45 am
Ημ. Λήξης 04-03-2018 1:45 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Cut off date 02-03-2018 12:00 am
Κόστος Συμμετοχής -
Φορέας UNESCO Αμαρουσίου

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).