Ο αυτισμός στο σχολείο

Ο Όμιλος για την UNESCO Αμαρουσίου και οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα: «Ο αυτισμός στο σχολείο», διάρκειας δύο ωρών, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18/03/2018 και ώρα 11:45πμ, στα γραφεία του Ομίλου Βασ. Γεωργίου 2-4, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, 1ος όροφος.

Είναι γνωστό, πως το σχολείο αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για την κοινωνικοποίηση του ατόμου. Ιδιαίτερα για τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, αλλά και για όσους δουλεύουν μαζί τους, το σχολείο είναι μία πρόκληση. Η εκμάθηση των κοινωνικών κανόνων, που αφορούν το περιβάλλον αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντική, μιας και η ένταξή τους πρώτα στο σχολείο και μετέπειτα στην κοινωνία δυσκολεύει περισσότερο λόγω της έλλειψης κοινωνικών δεξιοτήτων.

Στο δίωρο αυτό σεμινάριο θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με τον αυτισμό στο σχολείο και θα αναφέρουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, σε σχέση μ’ αυτό.

Θα δοθούν οδηγίες και προτάσεις, μέσα από πραγματικά περιστατικά, για μια όσο το δυνατόν καλύτερη ένταξη των παιδιών αυτών.

Θα υπάρξουν σύντομες βιωματικές δραστηριότητες και χρόνος συζήτησης με το κοινό. Στόχος του σεμιναρίου αυτού, είναι να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς γύρω από θέματα, που αφορούν τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και φοιτούν σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης.

Το σεμινάριο αφορά εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, παράλληλη στήριξη και φοιτητές παιδαγωγικών σχολών.

Εισηγήτριες:

Παναγιώτα Πλησή, Εκπαιδευτικός,

Συγγραφέας Ελένη Λούβρου, Ψυχολόγος MSc με εξειδίκευση στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές

Συγγραφείς του βιβλίου: «ΑΥΤΙΣΜΟΣ. Οι άγραφοι κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς για παιδιά 4-12 ετών»

Το σεμινάριο δεν  έχει  οικονομική  επιβάρυνση. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Λόγω περιορισμένων θέσεων επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας μέχρι την Παρασκευή 16/03/2018, είτε στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είτε στα τηλέφωνα: 210-6147002 & 212-1000-250.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 18-03-2018 11:45 am
Ημ. Λήξης 18-03-2018 1:45 am
Θέσεις Ν/Α
Κόστος -
Τόπος διεξαγωγής UNESCO Αμαρουσίου

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :