Εργαστήρια Ψυχοδράματος, όσα κρατάω μέσα μου...

Νέο! Εργαστήρια ψυχοδράματος

Όσα κρατάω μέσα μου

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Κυριακή 14 και 28 Φεβρυαρίου

11.00 – 15.00

Όλοι κρατάμε πράγματα μέσα μας, συναισθήματα, λέξεις, μοιράσματα, καταστάσεις, ανθρώπους... κάποιες φορές είναι τα φυλαχτά μας κι άλλες είναι αυτά που μας πιέζουν.


Στα εργαστήρια αυτό θα επιχειρήσουμε μία εξερεύνηση όσων έχουμε μέσα μας. Θα δοκιμάσουμε να έρθουμε σε μία επαφή με αυτά, να τα γνωρίσουμε, να τα ανακαλύψουμε και ίσως, να τα μοιραστούμε σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, ομαδικότητας και εμπιστοσύνης. Το ψυχόδραμα είναι η μέθοδος που θα μας συνοδέψει σε αυτή τη διαδικασία ανακάλυψης και γνωριμίας όσων κατοικούν μέσα μας.


Κάποιος μπορεί να παρακολουθήσει και τα 3 εργαστήρια ή ένα μόνο.
*Μετά την παρακολούθηση αυτών των εργαστηριών, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να συνδεθεί με κάποιο σταθερή βιωματική ομάδα ψυχοδράματος.

Καλή μας αντάμωση!

Λίγα λόγια για το ψυχόδραμα:


Το ψυχόδραμα ανήκει στο χώρο της ψυχοθεραπείας και είναι κατά βάση μία ομαδική μέθοδος ανάπτυξης της προσωπικότητας. Η φιλοσοφία του βασίζεται στην διεύρυνση, την ανάπτυξη της προσωπικότητας μας, ξεκινώντας από αυτά που ήδη έχουμε. Όλοι μας έχουμε μέσα μας στοιχεία που λειτουργούν και μας βοηθάνε, αυτή είναι η βάση από την οποία ξεκινάει το ψυχόδραμα για να δουλέψει με το άτομο και την προσωπικότητα.


Σε μία ψυχοδραματική, ομαδική συνάντηση, αυτό που μας απασχολεί, που νιώθουμε ή που περνάμε στην καθημερινή μας ζωή, μία σχέση, ένα συναίσθημα, μια κατάσταση, προσπαθούμε να το δημιουργήσουμε σε μία εικόνα, χρησιμοποιώντας τα πρόσωπα της ομάδας, αντικείμενα του χώρου και το σώμα μας. Θέλουμε με τη βοήθεια του συντονιστή να αναπαράγουμε την κατάσταση αυτή και μετά να την εκδραματίσουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λόγια, κίνηση, να την δούμε απ' έξω, να μπούμε στη θέση των άλλων ατόμων, κ.α. Είναι σαν το άτομο να γίνεται ο σεναριογράφος και ο συντονιστής να είναι ο σκηνοθέτης αυτής της σκηνής. Εννοείται πως δεν πρόκειται για θέατρο, ούτε για θεατρική παράσταση. Αυτά είναι μόνο εργαλεία που δανειζόμαστε ώστε να δουλέψουμε ψυχοθεραπευτικά.


Στο ψυχόδραμα- ειδικά στις ομάδες- δημιουργείται αυτός ο χώρος όπου μπορούμε να γνωριστούμε και να έρθουμε κοντά ανακαλύπτοντας αυτά που μας ενώνουν. Δεν απαιτούνται κοινές ή παρόμοιες εμπειρίες. Όλοι μας ζούμε, όλοι είμαστε άνθρωποι και αυτό από μόνο του αρκεί για να μπορούμε να μοιραστούμε και να συνυπάρξουμε.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Τόπος διεξαγωγής: Ψυχοκίνηση, Αλκμεωνίδων 6, Καισαριανή, μετρό Ευαγγελισμός.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938 165 911 και 2155159120
Συντονίστρια: Ηλιάννα Πεσσάρη– ψυχολόγος, ψυχοδραματίστρια
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κόστος εργαστηρίου: 40€ και 30€ για φοιτητές και ανέργους

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 24-01-2016 11:00 am
Ημ. Λήξης 28-02-2016 3:00 pm
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 40 €
Τόπος διεξαγωγής Ηλιάννα Πεσσάρη

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :