Σεμινάριο Κλινικής Ψυχολογίας

Σεμινάριο Κλινικής Ψυχολογίας 15 ωρών από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Η Σχολή Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργανώνει Σεμινάριο Κλινικής Ψυχολογίας διάρκειας 15 ωρών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο campus Αμαρουσίου του Κολλεγίου [Σωρού 74, Μαρούσι] στις 19, 26 Απριλίου και 3 Μαϊου 2018 (16:00 – 21:00).

Στόχος του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι η εισαγωγή των συμμετεχόντων (φοιτητές, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ευρύ κοινό) στο γνωστικό αντικείμενο της Κλινικής Ψυχολογίας. Οι κύριοι πυλώνες αναφοράς του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η θεωρία, η εκπαίδευση, η αξιολόγηση, η έρευνα και η επαγγελματική πρακτική του κλάδου της κλινικής ψυχολογίας. Επίσης, θα γίνει λόγος για τη διαδικασία επαγγελματικής ειδίκευσης των κλινικών ψυχολόγων τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, ενώ θα συζητηθεί η διαδικασία άσκησης του επαγγέλματος του κλινικού ψυχολόγου (τόσο ιδιωτικά, όσο και κοινοτικά), αλλά και οι σύγχρονες ειδικότητες που αναπτύσσονται στα πλαίσια της Κλινικής Ψυχολογίας.

ΚΥΡΙΟΙ ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ

  • Θεωρητικά μοντέλα της Κλινικής Ψυχολογίας
  • Εκπαίδευση και κατάρτιση των κλινικών ψυχολόγων
  • Κλινική συνέντευξη
  • Ψυχομετρική αξιολόγηση (νοημοσύνη, συμπεριφορά, προσωπικότητα)
  • Επιστημονική έρευνα
  • Επαγγελματικές δραστηριότητες και χώροι εργασίας (ψυχοθεραπεία, ψυχιατρικά νοσοκομεία)
  • Σύγχρονες ειδικότητες (Δικαστική ψυχολογία)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δρ. Πήλιος Σταύρου, Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής εφήβων και ενηλίκων, εξειδικευμένος στην ψυχοδυναμική προσέγγιση της Κλινικής Ψυχοπαθολογίας. Επιστημονικός Υπεύθυνος Ινστιτούτου Θεραπευτικής Ψυχολογίας, διδάσκων στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, μέλος του κύριου διδακτικού προσωπικού του ΕΚΔΔΑ, Πραγματογνώμων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές με βασικές γνώσεις σε θέματα ψυχολογίας, αξιολόγησης και ψυχοθεραπείας, σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, αλλά και στο ευρύ κοινό.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 150€

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 4/04: κα Ελένη Παπαδάκη, Τ 2106199891, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θυμίζουμε ότι η Σχολή Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει το πρωτοποριακό, πλήρως ελληνόφωνο μεταπτυχιακό MSc Clinical and Community Psychology, σε συνεργασία με το διακεκριμένο δημόσιο Πανεπιστήμιο University of East London.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 19-04-2018 4:00 pm
Ημ. Λήξης 03-05-2018 9:00 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 150 €
Φορέας Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).