Ο Πρώιμος Δεσμός από τη Σύλληψη μέχρι την παιδική ηλικία

Ημερομηνία: Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Ώρα: 8 μ.μ.

Τοποθεσία: Αθηνάς 12, Μοναστηράκι

Ομιλιτές:

Ο Πάνος Μαβιτζής είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1986). Έχει εξειδικευθεί στη Γενική Χειρουργική, στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά: ‘Μεταξά’. Έχει παρακολουθήσει 2ετή σειρά Μεταπτυχιακών Μαθημάτων στη Παθοβιολογία Στόματος, στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια έχει εξειδικευθεί στην Παθολογία - Χειρουργική Στόματος, στην Κλινική της Στοματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπρόσθετα έχει εκπαιδευτεί στην Ομοιοπαθητική Θεραπευτική Τέχνη.

Έχει εργαστεί ως Χειρούργος Στόματος επί σειρά ετών. Δραστηριοποιήθηκε ως εκπαιδευτής στην Παθολογία του Στόματος, στην Κλινική της Στοματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ως εκπαιδευτής στην Ομοιοπαθητική σε Ιδιωτική Σχολή. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχοθεραπευτών του Ελληνικού Ινστιτούτου Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης Χαρακτήρα (Ε.Ι.Ν.Α.) όπου έχει ολοκληρώσει επίσης και τις ακόλουθες εξειδικεύσεις επιπέδου Master’s στην Ψυχοθεραπευτική Μέθοδο Gestalt, με εκπαιδευτή τον Barrie Simmons και στην «Ανάγνωση του Σώματος», με εκπαιδευτή τον Alberto Torre.

Έχει αποκτήσει τον τίτλο του επόπτη στην Ραϊχική μέθοδο, με εκπαιδευτή τον Genovino Ferri. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος στην Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (Ε.Ε.Ψ.Ε.) και στην Πανελλήνια Ένωση Σωματικών Ψυχοθεραπευτών (Π.Ε.ΣΩ.Ψ.). Έχει στο ενεργητικό του ανακοινώσεις σε Διεθνή κι Ελληνικά Επιστημονικά Συνέδρια και σειρά δημοσιεύσεων σε Διεθνή κι Ελληνικά Επιστημονικά Περιοδικά. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Άνω Θρώσκω: Υλική, Ψυχική, Πνευματική Δομή και Λειτουργία του Ανθρώπινου Όντος» (εκδ. Πύρινος Κόσμος, 1998). Σήμερα είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Ψυχοθεατρολογίας, Καθηγητής Φυσιολογίας του Ε.Ι.Ν.Α. και εργάζεται σαν Ψυχοθεραπευτής.

Η Σοφία Τσουμάκη είναι Συστημική Οικογενειακή Σύμβουλος/Τραυματοθεραπεύτρια, δασκάλα ολιστικής θεραπευτικής Γιόγκα και φωτογράφος.​Έ​χει επίσης σπουδάσει Επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ​είναι απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος του​ Πανεπιστημίου Αθηνών.

​​Είναι πιστοποιημένη Συντονίστρια/θεραπεύτρια της Νέας Συστημικής Αναπαράστασης Οικογένειας κατά Χέλινγκερ (συντονίζει Αναπαραστάσεις από το 2006),του Γερμανικού Ινστιτούτου Festhaltetherapeut (θεραπεία Δεσμού/Αγκαλιάς Αγάπης της παιδοψυχολόγου δρ. Γίρινα Πρέκοπ), καθώς και του Καναδικού οργανισμού Taking Flight International Corporation της Δρ. Τζέην Σίμινγκτον που εξειδικεύεται στην θεραπεία του Τραύματος και της Μετατραυματικής Διαταραχής, ενώ έχει επίσης εκπαιδευθεί στην μέθοδο σωματικής θεραπείας Gentle Bionergetics, που αναπτύχθηκε από την δρ.Εύα Ράϊχ.

Είναι μέλος του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Θεραπευτών Δεσμού/Αγκαλιάς Αγάπης. Έχοντας επίσης εκπαιδευτεί σε εναλλακτικά συστήματα θεραπείας, καθώς και στην Ενεργειακή ψυχολογία, έχει υιοθετήσει μια ολιστική αντίληψη για την θεραπεία που περιλαμβάνει το σώμα, τα συναισθήματα, το νού, την ενέργεια και την ψυχή. Είναι έγγαμη και μητέρα ενός παιδιού.

Η Μαρία Κυρίτση είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας – κατεύθυνση Ψυχολογίας (2001). Συνέχισε τις σπουδές της στην Σωματική Ψυχοθεραπεία στο Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του Χαρακτήρα – Ε.Ι.Ν.Α. (2003) από όπου απέκτησε επίσης και εξειδίκευση επιπέδου Master’s στην «Στάση του σώματος και χαρακτήρας» με τον Alberto Torre (2005).

Από το 1990 μέχρι και το 1996 συμμετείχε σε ομάδες αυτογνωσίας και πρόληψης της νεύρωσης για εφήβους. Από τον Οκτώβριο του 2000 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2001 συμμετείχε στο πρόγραμμα Socrates Erasmus. Φοίτηση στο Universiteit Ghent, στο Department of Developmental and Personality Psychology.

Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση της στη Μαράσλειο Σχολή - Παρακολούθηση μαθημάτων σε παιδιά με ιδικές ανάγκες (1999) και στην Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης – Παρακολούθηση Διδασκαλιών (2001). Διετέλεσε Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Σωματικών Ψυχοθεραπευτών (Π.Ε.ΣΩ.Ψ.) μέχρι το 2010 και συνεχίζει να παραμένει μέλος της. Εργάζεται σαν ψυχοθεραπεύτρια. Διδάσκει στο Ε.Ι.Ν.Α. το μάθημα «Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική Παιδιών και Εφήβων».

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 18-04-2018 8:00 pm
Θέσεις Ν/Α
Κόστος -
Τόπος διεξαγωγής Κέντρο "Βίλχελμ Ράιχ"

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :