Βιωματικό Σεμινάριο: Ζωγράφισε το Όνομά σου

Το Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας, με εμπειρία 28 ετών στην εκπαίδευση, μελέτη, έρευνα και διάδοση της Εικαστικής Ψυχοθεραπείας, διοργανώνει το Bιωματικό Σεμινάριο «Ζωγράφισε το Όνομά σου»,που διευκολύνει τη διερεύνηση της ατομικής ταυτότητας, μέσα από την εικαστική έκφραση και διαμέσου της ιστορίας του ίδιου του ονόματος(συμβολισμός).


Το θέμα της ταυτότητας και της αυτοπεποίθησης είναι ένα από τα κυρίαρχα θέματα της ψυχική υγείας ή της ασθένειας. Η ταυτότητα και η αίσθηση εαυτού διαμορφώνεται στα πρώτα έτη της ζωής του ανθρώπου. Σχετίζεται με την ιδιοσυγκρασία του βρέφους, το περιβάλλον και τις συνειδητές και ασυνείδητες γονεϊκές φαντασιώσεις. Η επιλογή του ονόματος ενός παιδιού περιέχει και μεταβιβάζει σε αυτό τόσο τις φαντασιώσεις των γονέων όσο και την ιστορία- μύθο που το ίδιο το όνομα φέρει.

Στην ελληνική οικογένεια το όνομα και η επιλογή του συνδέεται, πολλές φορές, με θέματα αποδοχής ή απόρριψης της προηγούμενης γενιάς (παππούδες-γιαγιάδες) αλλά και τις προσδοκίες της επόμενης.

Η αίσθηση και η επενδεδυμένη αξία που έχει κάποιος στο όνομά του (η οποία δεν είναι πολλές φορές ξεκάθαρη) συνδέεται με την ψυχική υγεία. Μέσω της εικαστικής επεξεργασίας του ονόματος, το άτομο μπορεί να παρατηρήσει και να αναγνωρίσει προσωπικές και οικογενειακές αξίες και να το συνδέσει με την ιστορία της ύπαρξης του.

Συντονίστρια: Α. Πανταγούτσου, Εργοθεραπεύτρια, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 2 &Κυριακή 3/06/2018

Ώρες διεξαγωγής:10:00 – 16:30

Τιμή:100€

Εγγραφές: μέχρι 25/05/2018 στα τηλέφωνα 210.6710.346 & 210.6747.810 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 02-06-2018 10:00 am
Registration Start Date 25-05-2018
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 100 €
Τόπος διεξαγωγής Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :