Ομάδα αυτογνωσίας: Ένα ενημερωτικό καλωσόρισμα

Στόχος της ομάδας αυτογνωσίας είναι: Στόχος της πρώτης αυτής συνάντησης είναι η ενημέρωση σχετικά με τη δομή μίας ομάδας αυτογνωσίας, τον τρόπο λειτουργίας της και τα θέματα που αυτή προσεγγίζει.


 Περιγραφή: «Δεν μπορείς να διδάξεις τίποτα στον άνθρωπο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τον βοηθήσεις ν’ ανακαλύψει αυτό που έχει μέσα του.» Γαλιλαίος

Πρόκειται για μια ομάδα ψυχοθεραπείας η οποία θα ξεκινήσει, με αποκλειστικό στόχο τον εαυτό μας, την αυτοεξέλιξη και την αυτογνωσία. Μέσα από τη διαδικασία αυτή μπορεί να προκύψει και η δημιουργία μίας υποστηρικτικής ομάδας αλληλοβοήθειας.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, να πιστέψουν σ’ αυτόν και μέσα από αυτό να διερευνήσουν τις σχέσεις τους με τους άλλους.

Ορισμένα από τα ζητήματα που προσεγγίζονται είναι ενδεικτικά:

1.Παρουσίαση της εικόνας του εαυτού μας.

2.Συμβουλές τόνωσης αυτοπεποίθησης.

3.Διερεύνηση των αιτιών χαμηλής αυτοεκτίμησης.

4.Γνωριμία με πρακτικές αυτοβελτίωσης, όπως ο ασφαλής τόπος και άλλες μέθοδοι ενσυνειδητότητας.

5.Παρατήρηση των αλληλεπιδράσεών μας με τους άλλους μέσα από τη συμμετοχή στην ομάδα. Γνωριμία με τις σωματικές αντιδράσεις και με εναλλακτικές πρακτικές εκτόνωσης της έντασης.

Σε ποιους απευθύνεται: Σε όποιον θέλει να μάθει ορισμένα πράγματα για την εικόνα του εαυτού του, σε όποιον πιστεύει πως η έλλειψη αυτοπεποίθησης επηρεάζει την καθημερινότητά του, σε κάθε έναν που εξαιτίας αυτού δυσκολεύεται στις διαπροσωπικές του σχέσεις.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Στις 11/06/2018 και ώρα 18:00 με 19:30

Διοργανώτρια: Βαϊζίδου Χριστίνα, Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπεύτρια

Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στην ενημερωτική συνάντηση είναι δωρεάν.

Δηλώσεις και πληροφορίες: Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι απαραίτητες και γίνονται στο 6945013578 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με inbox στο fb: Βαϊζίδου Χριστίνα, Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπεύτρια.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 11-06-2018 6:00 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής -

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).