Σεμινάριο Συμβουλευτικής Γονέων

Το σεμινάριο συμβουλευτικής γονέων του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής, διάρκειας 45 ωρών, που απευθύνεται σε ειδικούς που σχετίζονται άμεσα με το χώρο της ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους, ψυχοθεραπευτές, παιδαγωγούς).


Η χρησιμότητα του σεμιναρίου έγκειται στο γεγονός ότι, ανεξαρτήτως της προσέγγισης και της ψυχοθεραπευτικής εκπαίδευσης κάθε ειδικού, είναι απαραίτητη η γνώση και εφαρμογή των βασικών τεχνικών και δεξιοτήτων της συμβουλευτικής.

Παράλληλα, ένα σεβαστό ποσοστό των πελατών που απευθύνονται σε ειδικούς ψυχικής υγείας αιτούνται συμβουλευτικής υποστήριξης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ολοένα και μεγαλύτερο ρεύμα γονέων που επιθυμούν να εμπλακούν σε μια συμβουλευτική σχέση προκειμένου να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τις δυσκολίες που συναντούν κατά την ανατροφή των παιδιών τους, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που ταυτόχρονα συνυπάρχουν περαιτέρω προκλήσεις (διαζύγιο, απώλειες, ασθένειες).

Το σεμινάριο πραγματοποιείται για 8η χρονιά, ανανεωμένο σε ύλη και διάρκεια, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιωματική εκπαίδευση και την πρακτική εξάσκηση.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

1η Συνάντηση: 

Εισαγωγή στη συμβουλευτική: συμβουλευτική διαδικασία, στάδια συμβουλευτικής, τεχνικές συμβουλευτικής, δεξιότητες συμβούλου, δεοντολογικά ζητήματα, οριοθέτηση συμβουλευτικής διαδικασίας, δημιουργία θεραπευτικής σχέσης, διαφορά συμβουλευτικής γονέων, από λήψη ιστορικού από τους γονείς και διερεύνηση αιτημάτων. (15 ώρες)

2η Συνάντηση

Α. συμβουλευτική γονέων:  κυρίαρχα αιτήματα γονέων ανά ηλικιακή ομάδα των παιδιών τους, τρόποι συμβουλευτικής αντιμετώπισης των δυσκολιών των γονέων, διαχείριση συγκρούσεων εντός και εκτός συνεδρίας,

Β. Ειδικά θέματα: εξειδικευμένες κατευθύνσεις για γονείς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες  με βρέφη, νήπια, παιδιά σχολικής ηλικίας, ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, δυσκολίες συγκέντρωσης και υπερκινητικότητα. (15 ώρες)

3η Συνάντηση

Α. ειδικά θέματα: εξειδικευμένες κατευθύνσεις για γονείς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με παιδιά και εφήβους σχετικά με προβλήματα εξαρτήσεων, παραβατικότητα, δυσκολίες στη συμπεριφορά, διαζύγιο, απώλειες προσώπων, ψυχικές και οργανικές ασθένειες μελών οικογένειας.

Β. εφαρμογή: χρήση κλινικών παραδειγμάτων, εξάσκηση σε πραγματικά περιστατικά, παρουσίαση τεχνικών από την εισηγήτρια, ασκήσεις εφαρμογής των τεχνικών, παίξιμο ρόλου, προσομοίωση συνεδριών. (15 ώρες)

Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε 3 Σαββατοκύριακα 10:00 π.μ. – 17:30 μ.μ.

Ημερομηνίες παρακολούθησης: 

08 & 09 Ιουνίου 2019
29 & 30 Ιουνίου 2019
06 & 07 Ιουλίου 2019

Κόστος συμμετοχής Σεμιναρίου Συμβουλευτικής Γονέων:

Ιδιώτες: 530 ευρώ

Φοιτητές/Άνεργοι: 430 ευρώ

Σπουδαστές & Απόφοιτοι του Κέντρου : 350 ευρώ

*** Εαν παρακολουθήσετε το Ταχύρρυθμο Σεμινάριο Συμβουλευτικής Παρέμβασης σε παιδιά νηπιακής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας μαζί με το Ταχυρρυθμό Σεμινάριο Γονέων έχετε ειδική έκπτωση στην συνολική τιμή. ***

Κόστος συμμετοχής  Σεμιναρίου Συμβουλ. Παρέμβαση σε παιδιά & Συμβουλευτική Γονέων (σύνολο 105 ώρες):

Ιδιώτες: 1000 ευρώ 

Φοιτητές/Άνεργοι: 900 ευρώ 

Σπουδαστές & Απόφοιτοι του Κέντρου: 800 ευρώ

Τρόπος πληρωμής: Η καταβολή του κόστους συμμετοχής γίνεται εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις σε τραπεζικό λογαριασμό ή με χρέωση πιστωτικής κάρτας.

Διαδικασία εγγραφής: Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-8219210 ή με e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Με την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης 

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 08-06-2019
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 530 €
Διάρκεια 45 ώρες
Πόλη Αθήνα
Τόπος διεξαγωγής Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής | Αθήνα

Location Map

Πρώτα σε πωλήσεις βιβλία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :