Σχολικός Εκφοβισμός (Bulling): Ας Δώσουμε Μαζί Φωνή στη Σιωπή

Σχολικός Εκφοβισμός (Bulling): Ας Δώσουμε Μαζί Φωνή στη Σιωπή

Όταν τα φιλικά πειράγματα ονομάστηκαν πλέον Σχολικός Εκφοβισμός και Bullying, η ανησυχία μεγάλωσε. Το φαινόμενο αυτό που δείχνει να επεκτείνεται αντί να μειώνεται, οδηγεί παιδιά και εφήβους στην κοινωνική απομόνωση, στη θλίψη και μερικές φορές σε οδυνηρές επιλογές….

Η σιωπή και η απομάκρυνση σίγουρα δεν βοηθάνε. Η γνώση, η ομαδικότητα, η συναισθηματική υποστήριξη και το μοίρασμα είναι η απάντηση στους, εξίσου πονεμένους, εκφοβιστές.

Πώς μπορούμε ως γονείς ή εκπαιδευτικοί να βοηθήσουμε στην πρόληψη φαινομένων σχολικού εκφοβισμού; Πώς μπορούμε να παρέμβουμε αποτελεσματικά σε ήδη υπάρχοντα περιστατικά εκφοβισμού;

Στο διήμερο αυτό σεμινάριο, θα γνωρίσουμε τις επιστημονικά ισχύουσες θεωρίες για το φαινόμενο του Εκφοβισμού, μέσα από βιωματικές ασκήσεις θα επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα των θυμάτων αλλά και των θυτών και να διερευνήσουμε τρόπους αντιμετώπισης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να φέρουν σε συζήτηση δικές τους εμπειρίες και παραδείγματα προς επεξεργασία.

Περιεχόμενο-Δομή Σεμιναρίου:

Το σεμινάριο εστιάζει στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Ο ορισμός του εκφοβισμού (bullying)
  • Ποια είναι τα διαφορετικά είδη εκφοβισμού
  • Το προφίλ του παιδιού που εκφοβίζει («ο θύτης»): τα συναισθήματά του, η συμπεριφορά του και οι επιπτώσεις στο ίδιο και στους συνομήλικούς του.
  • Το προφίλ του παιδιού που θυματοποιείται («το θύμα»):τα συναισθήματα, η συμπεριφορά του στο σχολείο και οι πιθανές ενδείξεις ότι δέχεται εκφοβισμό από τους συμμαθητές του.
  • Πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε προληπτικά στο φαινόμενο του εκφοβισμού ως γονείς και ως εκπαιδευτικοί.
  • Πώς μπορούμε να παρέμβουμε και να αντιμετωπίσουμε περιπτώσεις εκφοβισμού ως γονείς και ως εκπαιδευτικοί.
  • Το θεωρητικό υλικό πλαισιώνεται : α)με βιωματικές ασκήσεις που βοηθούν την καλύτερη κατανόησή του φαινομένου του εκφοβισμού και β) με εποπτεία των συμμετεχόντων σε συγκεκριμένα περιστατικά εκφοβισμού με τα οποία δουλεύουν.

Απευθύνεται:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων καθώς και σε Ειδικούς Ψυχικής Υγείας (Ψυχολόγους, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές και Κοινωνικούς Λειτουργούς)

Ο αριθμός θέσεων είναι αυστηρά περιορισμένος στα 12 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Διάρκεια Σεμιναρίου:

Σάββατο 18 Μαΐου 2019 9:00 – 17:00 και Κυριακή 19 Μαΐου 2019 9:00 – 15:00

Κόστος:

160€ Με early booking (μέχρι 19 Απριλίου 2019) παρέχεται έκπτωση 10%

Παρέχεται 15% έκπτωση για Φοιτητές και Ανέργους

Σε συμμετοχή 2 ατόμων και άνω ισχύει έκπτωση 10% στον κάθε συμμετέχοντα

Χώρος Διεξαγωγής:

Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο - Πολυχώρος Animus Corpus, Βασιλίσσης Σοφίας 54, Ιλίσια, 1ος όροφος από τη δεξιά σκάλα (Στάση Μέτρο: Μέγαρο Μουσικής)

Δηλώσεις συμμετοχής ως και την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στο τηλέφωνο: 210 - 72 22 214 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Ιστοσελίδα: animuscorpus 

Εισηγήτριες :

Αφροδίτη Κορογιαννάκη Αναπτυξιακή Ψυχολόγος MSc- Συστημική Θεραπεύτρια Oικογένειας

Αλεξία Τσιλιμπώκου Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια (Gestalt- EMDR-CRM)-Ειδ. Παιδαγωγός (ΜΑ)

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 18-05-2019
Θέσεις 12
Κόστος 160 €
Φορέας
Animus Corpus
Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 54
Animus Corpus
160 € 12

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :