Χρήση Ψυχοτρόπων Ουσιών - Αλκοόλ και Έγκλημα

Χρήση Ψυχοτρόπων Ουσιών  - Αλκοόλ και Έγκλημα

Η σύνδεση των ψυχοτρόπων ουσιών με το έγκλημα είναι μια πολύπλοκη κατάσταση καθώς λαμβάνει πολλές διαστάσεις με διαφορετικά χαρακτηριστικά, συνέπειες και ποικιλία δραστών.

Για παράδειγμα από τη μια πλευρά έχουμε την ίδια τη χρήση που θεωρείται έγκλημα, ενώ από την άλλη έχουμε το εμπόριο και τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Παράλληλα, στα πλαίσια των εθιστικών συμπεριφορών παρατηρούμε και τη χρήση αλκοόλ να συνδέεται με συγκεκριμένους τύπους εγκλήματος και συχνά να αποτελεί τον καταλυτικό παράγοντα για την εκδήλωση της εγκληματικής πράξης.

Στο παρόν σεμινάριο θα μελετηθούν οι συγκεκριμένες εθιστικές συμπεριφορές και ο τρόπος με τον οποίο συνδέονται με το έγκλημα. Επίσης, θα αναλυθούν οι τύποι δραστών και εγκλημάτων.

Θεματικές Ενότητες:

  • Οι βασικές διαστάσεις συσχέτισης ψυχοτρόπων ουσιών & εγκλήματος
  • Μοντέλα συσχέτισης ναρκωτικών και εγκλήματος
  • Εγκλήματα εξαρτημένων
  • Ο πόλεμος των ναρκωτικών – το οργανωμένο έγκλημα
  • Αλκοόλ & τύποι εγκλημάτων

Εισηγήτρια: 

Ηλιοπούλου Τριανταφυλλιά Κοινωνική Λειτουργός – Εγκληματολογία & Ποινικό Δίκαιο (MSc), PhD

Ημερoμηνία 26/01/2019 Ώρα 5.00μ.μ.- 9.00μ.μ.

Τοποθεσία:

«περί Ψυχής» Θησέως 23, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ) Τηλ.Επικοινωνίας 210-80.68.212 και 694-996.7997

Κόστος 35 ευρώ Για φοιτητές 25 ευρώ

Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

**Προς αποφυγή της όποιας σύγχυσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ΔΕΝ συνεργαζόμαστε με κανένα κέντρο που προωθεί και προβάλλει πανομοιότυπη θεματολογία με τη δική μας.

Οι συνεργάτες μας διεξάγουν τη θεματολογία τους αποκλειστικά σε συνεργασία με το περί Ψυχής και δεν είναι εισηγητές των πανομοιότυπων ή παρόμοιων θεματολογιών που προβάλλονται από άλλα κέντρα.

Όλα τα σεμινάρια του κέντρου μας είναι πρωτότυπα, συνεπώς οι περιλήψεις, η θεματολογία και το υλικό παρουσίασης προέρχονται από το ''περί Ψυχής'' και τους ανακοινωμένους συνεργάτες μας. Οποιαδήποτε ομοιότητα στην περίληψη, στη θεματολογία και το υλικό παρουσίασης αποτελεί προϊόν αντιγραφής και συνιστά κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Συνιστούμε στους ενδιαφερόμενους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τα εκπαιδευτικά κέντρα που απευθύνονται και να ελέγχουν αν φέρουν τις επίσημες πιστοποιήσεις.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 26-01-2019
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 35 €
Τόπος διεξαγωγής Περί Ψυχής

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :