Ο Επαναπροσδιορισμός της Ιστορίας μου μία Πόρτα στο Μέλλον

Το κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης Gestalt Foundation, μέσα στις διάφορες δραστηριότητές του, περιλαμβάνει ετησίως και την οργάνωση βιωματικών εργαστηρίων που καλύπτουν συγκεκριμένα θέματα και αφορούν σε τομείς όπως, οι ανθρώπινες σχέσεις, η οικογένεια, ο εργασιακός χώρος και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Τα βιωματικά εργαστήρια απευθύνονται στους εκπαιδευόμενους του κέντρου, σε επαγγελματίες ή και φοιτητές του χώρου της Ψυχικής Υγείας και των Ανθρωπίνων Επιστημών οι οποίοι ενδιαφέρονται να εξοικειωθούν με τη μεθοδολογία και τις εφαρμογές της θεραπείας Gestalt, όσο και σε άτομα που επιθυμούν να γνωρίσουν περισσότερο τον εαυτό τους, να πειραματιστούν με πιο εκφραστικούς τρόπους επικοινωνίας και να έρθουν σε επαφή με ενδο-προσωπικές και διαπροσωπικές συγκρούσεις.

«Ο Επαναπροσδιορισμός της Ιστορίας μου μία Πόρτα στο Μέλλον»

Στερεότυπα, ρόλοι, μύθοι, συμμαχίες, διπλά μηνύματα, μοτίβα, στάσεις ζωής, αρχές και αξίες, πηγές ενέργειας και στήριξης : από πού έρχονται και πως μεταφέρονται από γενιά σε γενιά στην προσωπική μας ιστορία; Πώς μας ενεργοποιούν; Μας δίνουν ταυτότητα ή μας καθηλώνουν; Πώς οι οικογενειακοί δεσμοί γίνονται δεσμά; Πώς οι γραμμές που μας ενώνουν γίνονται αόρατα δίχτυα που μας παγιδεύουν;

Σ’ αυτό το σεμινάριο, θα ξεδιπλωθεί ο οικογενειακός μας χάρτης (γενεόγραμμα) και θα επαναπροσδιοριστεί δίνοντας μία νέα βάση και προοπτική ζωής.

*Για το σεμινάριο αυτό χρειάζεται προετοιμασία γι’ αυτό θα δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες στη συνάντηση της 29ης Μαρτίου 2019 στα γραφεία του GF.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:

 • Παρ. 29 Μαρτίου 2019 Ώρες: 17:00-20:00
 • Παρ. 18 Οκτωβρίου 2019 Ώρες: 15:00-20:00
 • Σαβ. 19 Οκτωβρίου 2019 Ώρες: 10:00-20:00
 • Κυρ. 20 Οκτωβρίου 2019 Ώρες: 10:00-15:00

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ:

Δέσποινα Μπάλλιου: M.Sc. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, μέλος της EAGT. Κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Εκπαιδευμένη στη μέθοδο Τραυματοθεραπείας EMDR.. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt, (HAGT).

Γιάννα Γιαμαρέλου: M.Α. Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, μέλος της EAGT. Κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Ιδρυτικό μέλος Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT).

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Το εργαστήριο θα φιλοξενηθεί στην οικία Καραπάνου στην Αίγινα.

Χτισμένη στα μέσα του 19ου αιώνα, η Οικία Καραπάνου είναι ένα από τα ωραιότερα αρχοντικά της Αίγινας, μέσα σ' ένα τεράστιο κήπο κοντά στη θάλασσα. Αναπαλαιώθηκε με σκοπό να προσφέρει ένα τόπο ομορφιάς και έμπνευσης, μια πραγματική Οικία-οικεία στην αντίστοιχη ομορφιά που κρύβεται μέσα μας. Από το 1995 η Οικία διοργανώνει και φιλοξενεί σεμινάρια, ομάδες και κάθε εκδήλωση που με τον τρόπο της μπορεί να συμβάλλει σε μία πιο ουσιαστική ζωή. Παρακάτω ακολουθούν μερικές πρακτικές συμβουλές για την παραμονή σας στην οικία Καραπάνου. 

 • ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ: Δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια εντός του σπιτιού.
 • Η ΚΟΥΖΙΝΑ: Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της κουζίνας το απόγευμα και το βράδυ, από τους ανθρώπους που συμμετέχουν στα σεμινάρια. Η κουζίνα πρέπει να παραδίδεται καθαρή στη μαγείρισσα για την επόμενη ημέρα.
 • Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ: Η καθαριότητα κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων είναι ευθύνη της ομάδας. Μετά από συνεννόηση υπάρχει η δυνατότητα να έρθει καθαρίστρια. Πληρώνεται 7 ευρώ την ώρα και χρειάζεται 3 με 4 ώρες για να καθαρίσει τους κοινούς χώρους και τα μπάνια.
 • ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ: Υπάρχει παράκληση να μην καπνίζει κανείς μέσα στο σπίτι και τα παπούτσια να παραμένουν στην είσοδο.
 • ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ… να φέρετε μαζί τις πετσέτες σας, και αν δεν θέλετε να κυκλοφορείτε ξυπόλυτοι μέσα στο σπίτι, κάποιες παντόφλες ή χοντρές κάλτσες.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: €390

Στο παραπάνω κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται

 • Η παρακολούθηση του βιωματικού εργαστηρίου διάρκειας 23 ωρών
 • Βεβαίωση παρακολούθησης
 • 2 διανυκτερεύσεις
 • 2 πρωινά και 2 γεύματα (Παρασκευή δείπνο, Σάββατο πρωινό και γεύμα, Κυριακή πρωινό)
 • Διαλείμματα με καφέ ή τσάι*
 • Η χρήση της αίθουσας και όλων των εξωτερικών χώρων

Παρατήρηση:

Για συμμετοχή στο σεμινάριο αυτό, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Λόγω ξενοδοχείου και ιδιαίτερης οργάνωσης απαραίτητη προϋπόθεση για δήλωση συμμετοχής είναι η καταβολή προκαταβολής (30% του κόστους συμμετοχής) μέχρι μέσα Φεβρουαρίου 2019, η οποία και δεν επιστρέφεται ενώ η εξόφλησή του καταβάλλεται πριν τη πραγματοποίηση του εργαστηρίου. 

Γενική Παρατήρηση:

Για συμμετοχή στα βιωματικά εργαστήρια, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση για δήλωση συμμετοχής είναι η καταβολή προκαταβολής (30% του κόστους συμμετοχής) τουλάχιστον 15 μέρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου, η οποία δεν επιστρέφεται.

Η εξόφληση πρέπει να γίνεται πριν τη πραγματοποίηση του εκάστοτε εργαστηρίου. Σε περιπτώσεις κύκλου εργαστηρίων η εξόφληση πρέπει να γίνεται πριν την έναρξη του τελευταίου εργαστηρίου.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 29-03-2019
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 390 €
Διάρκεια 23 ώρες
Πόλη Αίιγινα
Τόπος διεξαγωγής Οικία Καραπάνου

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :