Επικοινωνώντας αποτελεσματικά με τα παιδιά

Επικοινωνώντας αποτελεσματικά με τα παιδιά

Η επικοινωνία με τα παιδιά αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την ανάπτυξή τους. Τα παιδιά βιώνουν τεράστια ανάγκη για επικοινωνία, μέσα από την οποία γνωρίζουν τον εαυτό τους, αναπτύσσουν την αυτοπεποίθησή τους, αντλούν ασφάλεια και αγάπη. Υπάρχουν τρόποι και μέσα προκειμένου να επιτευχθεί η αποτελεσματική επικοινωνία, που οι ενήλικοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν, ώστε να επιτύχουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Οι σχέσεις βελτιώνονται σημαντικά, όταν υπάρχει αποτελεσματική επικοινωνία. Αν υπάρχει καλή επικοινωνία υπάρχει και καλή σχέση!

Στη σύγχρονη εποχή, που οι απαιτήσεις της καθημερινότητας έχουν αυξηθεί και τα ενήλικα άτομα, που συναναστρέφονται τα παιδιά ουσιαστικά είναι απόντα, τίθενται ζητήματα, που αφορούν την επικοινωνία. Τα προβλήματα επικοινωνίας αποτελούν συνήθη δυσκολία των καιρών τόσο στους ενηλίκους όσο και στα παιδιά και τους εφήβους.

Για να είναι λοιπόν αποτελεσματική η επικοινωνία, ειδικά με τα παιδιά, απαιτείται υπομονή, κατανόηση και πρακτική. Δεν διαδραματίζει ρόλο μόνο η ποσότητα της αλληλεπίδρασης, αλλά και η ποιότητα. Μ ́ αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθεί εγγύτητα και θετική σχέση μεταξύ ενηλίκου και παιδιού.

Εισηγήτρια: Αικατερίνη Μιχαλοπούλου, Ψυχολόγος Παίδων & Εφήβων, Msc στην Ειδική Αγωγή.

Το σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Λόγω περιορισμένων θέσεων επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας μέχρι την Τρίτη 16/04/2019, είτε στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είτε στο τηλέφωνο 212-1000-250.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 18-04-2019 5:45 pm
Θέσεις Ν/Α
Κόστος Δωρεάν
Διάρκεια 2 ώρες
Πόλη Αθήνα
Τόπος διεξαγωγής Όμιλος για την Unesco

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :