«Γονείς - Φίλοι: Μύθος και πραγματικότητα της τάσης των σύγχρονων γονέων»

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια δύο ώρες, και θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24/06/2019 και ώρα 17:45, στα γραφεία του Ομίλου μας Δήμητρας 8, Μαρούσι, Πεζόδρομος πλησίον Ηλεκτρικού Σταθμού Αμαρουσίου.

Πολλοί γονείς συνηθίζουν να υποστηρίζουν πως είναι «φίλοι» με τα παιδιά τους, πως «δεν υπάρχουν μυστικά μεταξύ τους» και πως με αυτό τον τρόπο «επιτυγχάνουν τη συνεργασία και την υπακοή». Κατά πόσο όμως ο διττός αυτός ρόλος για ένα γονιό, να είναι και φίλος, είναι εφικτός;

Ο ρόλος του γονιού είναι να μυήσει το παιδί του στον έξω κόσμο. Να του παρέχει όλα τα εφόδια, πολιτισμικά, κοινωνικά, οικονομικά, συναισθηματικά, ώστε να μπορεί μεγαλώνοντας να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα και τον κόσμο με όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα. Ο γονιός καλείται να πειθαρχήσει και να οριοθετήσει. Ο ρόλος του γονέα δεν είναι εφικτό να συνάδει με αυτόν του φίλου, καθώς ο ρόλος του φίλου είναι πολύ διαφορετικός. Στη φιλική σχέση όλα τα μέλη είναι ισότιμα, κυριαρχεί η εμπιστοσύνη, η αμοιβαία υποστήριξη και η αγάπη. Οι φίλοι, όμως, δεν καθοδηγούν, δεν ανατρέφουν, δεν προστατεύουν ούτε βάζουν όρια και περιορισμούς ο ένας στον άλλο.

Η γονεϊκότητα δεν είναι μια ανταγωνιστική σχέση αλλά μια σχέση, όπου έχουν τεθεί σαφή όρια για το ποιος έχει την ευθύνη. Χρήσιμο είναι οι γονείς να κατανοήσουν, πως η υιοθέτηση και του δεύτερου ρόλου καθιστά το παιδί αδύναμο να αναπτυχθεί και να ωριμάσει συναισθηματικά, γεγονός, που αναδεικνύεται την περίοδο της εφηβείας. Οι γονείς καλό είναι να έχουν κατά νου πως τα παιδιά τους μπορούν να κάνουν φίλους ανά πάσα στιγμή. Αυτό που χρειάζονται ουσιαστικά είναι η καίρια παρουσία των γονέων τους.

Εισηγήτρια: Αικατερίνη Μιχαλοπούλου, Ψυχολόγος Παίδων & Εφήβων, Msc στην Ειδική Αγωγή.

Το σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Λόγω περιορισμένων θέσεων επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας μέχρι την Παρασκευή 21/06/2019, είτε στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είτε στα τηλέφωνα: 210-6147002 & 212-1000-250.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 24-06-2019 5:45 pm
Θέσεις Ν/Α
Κόστος -
Τόπος διεξαγωγής UNESCO Αμαρουσίου

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :