Η παρούσα έρευνα διεξάγεται στο πλαίσιο πτυχιακής εργασίας της Καρέγλη-Ζερβού Νικόλ στο πρόγραμμα BSc Psychology του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, με επόπτρια την κυρία Ευριπίδου Αταλάντη.

Σκοπός της έρευνας είναι να εξεταστεί αν η Θρησκευτικότητα και ο Αυταρχισμός της δεξιάς παράταξης των ατόμων μπορούν να προβλέψουν τον Δίσημο Σεξισμό τους.

Μοναδική προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας στην παρούσα μελέτη είναι να είστε άνω των 18 ετών. Ο συνολικός χρόνος συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων δεν ξεπερνά τα 10 λεπτά.

Σημειώνεται πως στα ερωτηματολόγια που θα χρειαστεί να συμπληρώσετε δεν υπάρχουν σωστές ή λανθασμένες απαντήσεις. Παρακαλείσθε να απαντήσετε με όσο το δυνατόν περισσότερη ειλικρίνεια μπορείτε, επιλέγοντας τη δήλωση που σας εκφράζει καλύτερα.

Για τη συμμετοχή σας στην έρευνα μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο: Δίσημος σεξισμός: Ο ρόλος της θρησκευτικότητας και του αυταρχισμού της δεξιάς παράταξης

Πληροφορίες για τους συμμετέχοντες:

Τι θα πρέπει να κάνω;

Θα πρέπει να συμπληρώσετε τα ερωτηματολόγια, επιλέγοντας τη δήλωση που σας εκφράζει καλύτερα και απαντώντας με όση περισσότερη ειλικρίνεια μπορείτε.

Πώς ξέρω αν μπορώ να συμμετάσχω;

Θα πρέπει να είστε άνω των 18 ετών.

Προκαλεί η έρευνα κάποιας μορφής δυσφορία;

Η έρευνα δεν προκαλεί καμίας μορφής δυσφορία.

Πώς μπορώ να βεβαιωθώ για την εχεμύθεια των πληροφοριών που θα δώσω;

Στα ερωτηματολόγια που θα συμπληρώσετε θα διατηρηθεί η ανωνυμία σας, καθώς δεν θα σας ζητηθεί κανένα στοιχείο ταυτοποίησης. Τα δεδομένα που θα συλλεχθούν είναι απολύτως εμπιστευτικά.

Ποιος/α θα έχει πρόσβαση στις πληροφορίες που θα δώσω;

Πρόσβαση στα δεδομένα που θα δώσετε θα έχει μόνο η ερευνήτρια.

Πώς θα αποθηκευτούν και θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον οι πληροφορίες που θα δώσω;

Οι πληροφορίες που θα δώσετε θα αποθηκευτούν προσωρινά στον προσωπικό υπολογιστή της ερευνήτριας, μόνο για το σκοπό της συγκεκριμένης έρευνας. Δεν θα χρησιμοποιηθούν ξανά και για κανέναν άλλο σκοπό και μετά την ολοκλήρωση της έρευνας θα καταστραφούν.

Έχει λάβει η έρευνα δεοντολογική έγκριση;

Η έρευνα έχει λάβει έγκριση από την επιτροπή Δεοντολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Θα λάβω κάποια χρηματική αμοιβή για την συμμετοχή μου;

Η συμμετοχή σας είναι εθελοντική και δεν θα λάβετε κάποια χρηματική αμοιβή για αυτή.

Μπορώ να αποσυρθώ από την έρευνα;

Μπορείτε να αποσυρθείτε από την έρευνα οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε.

Αν χρειαστώ περισσότερες πληροφορίες, με ποιον/ποια πρέπει να επικοινωνήσω και με ποιο τρόπο;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ερευνήτρια και την επιβλέπουσα καθηγήτρια μέσω E-mail:

Ερευνήτρια: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το PSYCHOLOGY.GR και οι προσκλήσεις συμμετοχής σε έρευνες Ψυχολογίας

Το Psychology.gr, η πύλη της ψυχολογίας στο ελληνικό διαδίκτυο, έχει ένα σταθερό ενδιαφέρον να υποστηρίζει τις έρευνες φοιτητών ψυχολογίας και ειδικών ψυχικής υγείας. Στείλτε πληροφορίες για την έρευνα που διοργανώνετε, στο info @psychology.gr προκειμένου να προχωρήσουμε σε δημοσίευση στo PSYCHOLOGY.GR

Το κείμενό σας πρέπει να είναι σαφές και περιεκτικό, να περιλαμβάνει τουλάχιστον 300 λέξεις και να εξηγεί ποιος διοργανώνει την έρευνα, ποιος είναι ο σκοπός της έρευνας, ποιοι μπορούν να συμμετέχουν. Είναι αυτονόητο πως κείμενα που περιέχουν διαφημιστικό περιεχόμενο, δεν θα δημοσιεύονται.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr