Νευροψυχιατρικές, Ψυχολογικές & Κοινωνικές Εξελιξεις και Προκλήσεις

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,

Εκ μέρους της Εταιρείας Ψυχολογικής Ψυχιατρικής Ενηλίκου & Παιδιού (Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π.), έχουμε την τιμή να σας καλωσορίσουμε στο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο της εταιρείας μας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 17-20 Μαίου 2016 , στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα.

Το θέμα του συνεδρίου είναι «Νευροψυχιατρικές, Ψυχολογικές & Κοινωνικές Εξελίξεις και Προκλήσεις»

Η Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π. ιδρύθηκε το 1986 από μια ομάδα ψυχιάτρων, ψυχολόγων και επαγγελματιών στο χώρο της Υγείας. Είναι μια από τις επίσημες Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες της Ελλάδος, μέλος του Ι.E.A. και περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα επικοινωνίας μεταξύ των ψυχιάτρων, των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών σε ολόκληρη τη χώρα.

Η αποστολή της Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π. είναι να συμβάλει στη πρόληψη και στην αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων και ψυχικών διαταραχών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, με την εξειδίκευση και επιμόρφωση στελεχών ψυχικής υγείας, με την εφαρμογή πρότυπων θεραπευτικών προγραμμάτων καθώς επίσης και με την οργάνωση συνεδρίων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Στηρίζοντας την εναλλαγή της επιστημονικής σκέψης ενισχύουμε την ερευνητική δραστηριότητα που προκύπτει από τις σύγχρονες αλλαγές σε όλους τους τομείς: ψυχιατρική, ψυχολογία, νευρολογία, φαρμακολογία. Ταυτόχρονα καταλήγουμε σε πιο γόνιμες συνεργασίες.

Όσον αφορά στην διοργάνωση της συνάντησης, οι συνάδελφοι της Οργανωτικής Επιτροπής, έχουν ετοιμάσει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι η συμμετοχή σας θα ανταμειφθεί.

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε και πάλι.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π.
Επιστ. Διευθυντής: Γιάννης Κούρος
Ψυχίατρος -εξάσκων Ψυχαναλυτής
DEA Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών
Παν/μίων Αθηνών και Παρισίων
Τ. Καθηγητής Σχολής Νοσοκόμων
Ευρωπαϊκή Ψυχιατρική Εταιρεία (Ε.Ρ.Α.)
Οικογενειακός Θεραπευτής E.F.T.A.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π. Βορείου Ελλάδος
Παναγιώτης Μπερεδήμας
Νευρολόγος, Ψυχίατρος
Δ/τής Ιατρικής Υπηρεσίας Ψ.Ν.Π.Ο.
Μέλος 3μελούς Επιτροπής Άνοιας της Ε.Ν.Ε.

Η Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Τρυφαίνη Σιδηροπούλου
Δρ. Ψυχοπαιδαγωγικής.
Επικ. Καθ. Παιδαγωγικών ΤΕΙ Αθήνας
Μέλος Δ. Συμβουλίου Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π. Οικογενειακός Θεραπευτής EFTA

Ο Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Γιώργος Φρέρης
Παιδοψυχίατρος, Οικογ. Θεραπευτής E.F.T.A.
Νοσοκομείο «Η Σωτηρία»
Μέλος Δ. Συμβουλίου Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Αιγιαλείας 18 Str., 15125 Μαρούσι, Ελλάδα
Τηλ.: +30 210 6842663
Chairman: Dr J. Kouros: +30 210 6203710 9:00-14:00 (GTM+2)
Fax: +30 210 6842079

Πληροφορίες Φορέα:

Με έδρα την Αθήνα, η Εταιρεία Ψυχολογικής Ψυχιατρικής Ενήλικου & Παιδιού (Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π.) ιδρύθηκε το 1986 και είναι μία από τις πρώτες πιστοποιημένες επιστημονικές εταιρείες στην Ελλάδα που αποτελεί φορέα εξωνοσοκομειακής παροχής υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (σε πανελλήνιο επίπεδο).

Η Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π. είναι ιατρική εταιρεία για την εξυπηρέτηση κοινού και ιατρών στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενώ είναι μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (ΙΕΑ).

Η Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π. κυρίως προσφέρει ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία για παιδιά, ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες. Με τη συνεργασία εξειδικευμένων ψυχολόγων, ψυχιάτρων, κοινωνικών λειτουργών, ειδικών παιδαγωγών, λογοθεραπευτών, φυσιοθεραπευτών και γιατρών σχεδόν όλων των ειδικοτήτων, ο κύριος στόχος της Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π. είναι να παρέχει ψυχολογικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στους πελάτες της.

Επίσης, για σχεδόν 25 χρόνια τώρα, η Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π. προωθεί ενεργά την εκπαίδευση, με στόχο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με ψυχολογικά ζητήματα στην Ελλάδα και αγκαλιάζει την επιστημονική έρευνα, προκειμένου να ανεβάσει το επίπεδο στους τομείς της διάγνωσης και θεραπευτικής παρέμβασης.

Ο εκπαιδευτικός στόχος υποστηρίζεται και με τη διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων (εθνικών και διεθνών). Κατά τη διάρκεια δε των τελευταίων ετών, τα Διεθνή Συνέδρια της Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π. καθιερώθηκαν ως διακεκριμένα ετήσια σημεία συνάντησης, όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και την ανταλλαγή ιδεών με διακεκριμένους ειδικούς από διάφορους επιστημονικούς τομείς από όλο τον κόσμο, σε μια πραγματικά πολυδιάστατη προσέγγιση.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 17-05-2016
Ημ. Λήξης 20-05-2016
Θέσεις Ν/Α
Κόστος -

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :