Ομιλία με θέμα "Αλκοόλ... Αυτός ο Μέγας Τοκογλύφος"

Περιγραφή:

Σε αυτήν την ομιλία θα αναπτυχθούν οι παρακάτω ενότητες: Η έννοια του Αλκοολισμού. Πώς γίνεται κάποιος αλκοολικός. Ελλειμματική ταυτότητα. Η εμπειρία του χρηστή, η οικογενειο-εξάρτηση. Άνθρωποι-Σκιές-Εξάρτηση και Περιθωριοποίηση. Η θεραπεία απεξάρτησης ως διαδικασία αλλαγής. Απόφαση θεραπείας και αίτημα για βοήθεια. Το θεραπευτικό πλαίσιο. Ο θεραπευτικός λόγος και η θεραπευτική σχέση. Η συναισθηματική έκφραση. Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και η ανακάλυψη πηγών ικανοποίησης. Η μετάβαση στην ενήλικη φάση και η κατάκτηση της αυτονομίας και της ίδιας της ζωής.

Σε ποιους απευθύνεται:

H ομιλία απευθύνεται:

  • Σε όλους όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με ψυχοθεραπευτικές ομάδες ή ομάδες εκπαίδευσης,
  • Σε φοιτητές και επαγγελματίες. Ειδικά σε: δραματοθεραπευτές, παιγνιοθεραπευτές, ψυχολόγους, θεραπευτές, δασκάλους, ειδικούς παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, ψυχοθεραπευτές, λογοπαιδικούς, εργοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους, ιατρούς, εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, νοσηλευτές, κ.α.
  • Σε αυτούς που θέλουν να μάθουν περισσότερα για τις ουσιοεξαρτήσεις.

Πληροφορίες

Ημερομηνία Ομιλίας: ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Η Ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ένωσης, ΔΑΝΑΗΣ 5, ΜΕΤΣ / ΑΘΗΝΑ

Ώρες: 19:00 – 22:00

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας

Απαραίτητη προϋπόθεση η κράτηση θέσης με email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2107523682

Ομιλήτρια: Αντιγόνη Χριστοφόρου, Δραματοθεραπεύτρια στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Τμήμα 18 ΑΝΩ, Μονάδα Απεξάρτησης Αλκοολικών.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 08-10-2017 7:00 pm
Ημ. Λήξης 08-10-2017 10:00 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής -
Φορέας Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).