Ομιλία με θέμα "Αλκοόλ... Αυτός ο Μέγας Τοκογλύφος"

Περιγραφή:

Σε αυτήν την ομιλία θα αναπτυχθούν οι παρακάτω ενότητες: Η έννοια του Αλκοολισμού. Πώς γίνεται κάποιος αλκοολικός. Ελλειμματική ταυτότητα. Η εμπειρία του χρηστή, η οικογενειο-εξάρτηση. Άνθρωποι-Σκιές-Εξάρτηση και Περιθωριοποίηση. Η θεραπεία απεξάρτησης ως διαδικασία αλλαγής. Απόφαση θεραπείας και αίτημα για βοήθεια. Το θεραπευτικό πλαίσιο. Ο θεραπευτικός λόγος και η θεραπευτική σχέση. Η συναισθηματική έκφραση. Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και η ανακάλυψη πηγών ικανοποίησης. Η μετάβαση στην ενήλικη φάση και η κατάκτηση της αυτονομίας και της ίδιας της ζωής.

Σε ποιους απευθύνεται:

H ομιλία απευθύνεται:

  • Σε όλους όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με ψυχοθεραπευτικές ομάδες ή ομάδες εκπαίδευσης,
  • Σε φοιτητές και επαγγελματίες. Ειδικά σε: δραματοθεραπευτές, παιγνιοθεραπευτές, ψυχολόγους, θεραπευτές, δασκάλους, ειδικούς παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, ψυχοθεραπευτές, λογοπαιδικούς, εργοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους, ιατρούς, εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, νοσηλευτές, κ.α.
  • Σε αυτούς που θέλουν να μάθουν περισσότερα για τις ουσιοεξαρτήσεις.

Πληροφορίες

Ημερομηνία Ομιλίας: ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Η Ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ένωσης, ΔΑΝΑΗΣ 5, ΜΕΤΣ / ΑΘΗΝΑ

Ώρες: 19:00 – 22:00

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας

Απαραίτητη προϋπόθεση η κράτηση θέσης με email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2107523682

Ομιλήτρια: Αντιγόνη Χριστοφόρου, Δραματοθεραπεύτρια στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Τμήμα 18 ΑΝΩ, Μονάδα Απεξάρτησης Αλκοολικών.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 08-10-2017 7:00 pm
Ημ. Λήξης 08-10-2017 10:00 pm
Θέσεις Ν/Α
Κόστος -

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :