Σεμινάριο Ευαισθητοποίησης στην Συμβουλευτική & Υποστήριξη Εγκύων/Υποψήφιων Γονέων

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντας σε μια βιωματική εκπαιδευτική ομάδα να εισαχθούν στα πρώτα κατάλληλα εκείνα θεωρητικά και πρακτικά  ερεθίσματα και εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να προσεγγίζουν  με ευαισθησία και σεβασμό ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο δραστηριοποιούνται  θέματα που άπτονται των ψυχικών διεργασιών της κύησης και της γέννησης και άρα της ίδιας της ζωής.

 


 

Οι θεματικές του σεμιναρίου είναι οι εξής:  

  • την προετοιμασία των υποψήφιων γονέων κατά την μετάβαση στην γονική ιδιότητα ( η επιθυμία και η προετοιμασία για παιδί)
  • την υποστήριξη της εγκύου στις σωματικές και ψυχικές αλλαγές καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού (πρόγραμμα ενδυνάμωσης της εγκύου και σύνδεσης μητέρας – εμβρύου)
  • την εξέταση της νέας δυναμικής της οικογένειας ( μιλώντας για έγκυο ζευγάρι,  ο ρόλος του πατέρα, ανακατατάξεις στο οικογενειακό σύστημα)
  • την ενημέρωση σε θέματα πρωίμων σχέσεων και αλληλεπιδράσεων μητέρας- βρέφους ( η περίοδος της λοχείας και του θηλασμού)
  • την προσέγγιση ειδικών θεμάτων (ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, υποβοηθούμενοι τρόποι γονιμοποίησης, μονογονεϊκή οικογένεια επιπλοκές εγκυμοσύνης και τοκετού)
  • τη διερεύνηση της φύσης της σχέσης και συνεργασίας υποψήφιων γονέων, εγκύων ζευγαριών, εγκύων γυναικών και μητέρων βρεφών με τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και παροχής φροντίδας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε 2 Σαββατοκύριακα, με ωράριο 10:00 π.μ. – 17:00 μ.μ. Συνολική διάρκεια σεμιναρίου= 30 ώρες

Απευθύνεται σε φοιτητές/τριες ή επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτές) ή και επαγγελματίες σε συναφή με το χώρο της περιγεννητικής φροντίδας επαγγέλματα (μαίες, γυναικολόγους, βοηθούς μητρότητας, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, παιδαγωγούς) που ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν με βιωματικό τρόπο θέματα που αφορούν την προγεννητική και περιγεννητική ψυχολογία και αγωγή.

Τόπος διεξαγωγής: Σοφοκλέους 64 και Χαροκόπου, Καλλιθέα, Αττική, τκ 17676, 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2108219210, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 17-11-2018
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος -
Φορέας
Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής (Αθήνα)
Χαροκόπου και Σοφοκλέους, Καλλιθέα 176 71, Ελλάδα
Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής (Αθήνα)

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :