24η Διημερίδα ΕΕΣ για τον ατομικό και το συλλογικό φόβο

Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη Διημερίδα, η οποία θα διεξαχθεί στις 1 - 2 Δεκεμβρίου 2018, στον χώρο του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ (Ιπποκράτους 22 & Ναυαρίνου, Αθήνα)

Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής(Ε.Ε.Σ.), ως ένας ευαίσθητος οργανισμός, που αισθάνεται και αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της κοινωνίας, της οποίας είναι ενεργό μέλος, αποφάσισε την 24η Διημερίδα της να την αφιερώσει στον Φόβο.

 


 

Φόβος: Ατομικός.

Φόβος: Συλλογικός.

Αυτή η αρχαία-σύγχρονη μάστιγα μολύνει τις ζωές των ανθρώπων

Η διασπορά του φαινομένου του φόβου έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις που ξεπερνούν την ατομική σφαίρα και περιλαμβάνουν πλέον ευδιάκριτα ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Αυτήν τη στιγμή γίνεται απολύτως κατανοητό από όλους, σε ενεστώτα χρόνο πια, ότι, σα να μην υπάρχει κάτι άλλο που να διέπει την καθημερινότητά μας, εκτός από τον φόβο.

Φόβος μέλλοντος, φόβος αποτυχίας, φόβος του πόνου, ο φόβος του θανάτου, ο φόβος του ίδιου του φόβου μαζί με τις μυριάδες φοβίες και κρίσεις πανικού.

Ο φόβος μιας γενικής κατάρρευσης: Αυτής της ίδιας της ανθρωπότητας.

Στις συνεδρίες μας και στις ομάδες μας, αν το καλοσκεφτούμε, με αυτό καταπιανόμαστε.

Το όλο θέμα έχει την έννοια του κατεπείγοντος και αποτελεί συλλογική ευθύνη, που οφείλουμε να αναλάβουμε και για την οποία είμαστε ικανοί και επαρκώς εξοπλισμένοι να επιλύσουμε.

Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής κινητοποιώντας μέσω της 24ης Διημερίδας της, τα Κέντρα - μέλη της, τους σπουδαστές τους και τα ίδια τα μέλη της Εταιρείας, θεωρεί ότι η ενασχόληση με το ατομικό και συλλογικό φαινόμενο του Φόβου, η αναγνώρισή του, η επεξεργασία του, η ελάττωσή του ή και αυτή η ίδια η εξάλειψή του, από τα σώματα, τα συναισθήματα, τους νόες και τις συνειδήσεις, τόσο τις δικές μας-ως Συμβούλων Ψυχικής Υγείας- όσο και των συνανθρώπων μας, αποτελεί συλλογική ευθύνη, που οφείλουμε να αναλάβουμε και για την οποία είμαστε ικανοί/ές και επαρκώς εξοπλισμένοι να επιλύσουμε.

Με εκτίμηση,

Για την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής, Βίβιαν Σαχπάζη ‘Εβελυν Αγγελοπούλου, Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 01-12-2018
Θέσεις Ν/Α
Κόστος -
Τόπος διεξαγωγής Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :