Διεπιστημονικό Συνέδριο Ψυχοδερματολογίας

Διεπιστημονικό Συνέδριο Ψυχοδερματολογίας

H Ελληνική Εταιρία για την Προαγωγή της Ψυχιατρικής και των Συναφών Επιστημών  (ΕΛΕΠΨΥΣΕΠ) διοργανώνει το διεπιστημονικό συνέδριο Ψυχοδερματολογίας, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρίας (ΕΔΑΕ) από 15 έως 16 Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα (Αμφιθέατρο Ιδρύματος Ευγενίδου).

Η Ψυχοδερματολογία αποτελεί πεδίο κοινού ενδιαφέροντος για τους Δερματολόγους και τους Ψυχιάτρους, όπως και για επιστήμονες και άλλους επαγγελματίες (Ψυχολόγους, Νοσηλευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς κ.α.) οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με τη Δερματολογία και την Ψυχιατρική.

Τόσο σε κλινικό όσο και σε ερευνητικό επίπεδο, η συνεργασία Δερματολόγων και Ψυχιάτρων είναι επιβεβλημένη για τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση της επίδρασης ψυχολογικών παραγόντων (ψυχοκοινωνικό στρες, ψυχιατρικές νόσοι, ψυχιατρικές θεραπείες) στη φυσιοπαθολογία του δέρματος και του αντίκτυπου των δερματικών παθήσεων στην ψυχική κατάσταση του ασθενούς.

Το κλινικό ενδιαφέρον για την Ψυχοδερματολογία οφείλεται κυρίως στο ότι:

  1. πολλές δερματικές παθήσεις είτε επηρεάζονται από συναισθηματικούς παράγοντες είτε συνοδεύονται από ενοχλητικά συμπτώματα ή/και έχουν δυσμενή επίδραση στην εμφάνιση του ασθενούς,
  2. κάποιες ψυχικές διαταραχές (κυρίως του ψυχωσικού ή του ιδεοψυχαναγκαστικού φάσματος) εμφανίζουν εκδηλώσεις από το δέρμα και
  3. ορισμένα ψυχιατρικά φάρμακα συνοδεύονται από δερματολογικές ανεπιθύμητες ενέργειες, ενώ κάποια δερματολογικά φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν ψυχιατρικές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Θεματολογία:

  • Σύμφωνα με τα παραπάνω το Συνέδριο μας, εκτός από τέσσερις διαλέξεις γενικού ψυχοδερματολογικού ενδιαφέροντος, περιλαμβάνει τα παρακάτω συμπόσια τα οποία επικεντρώνονται σε επίλεκτα θέματα:
  • Δερματικές παθήσεις επηρεαζόμενες από ψυχολογικούς παράγοντες: Βιολογικοί και ψυχολογικοί συντελεστές στην ψωρίαση
  • Ψυχολογικές επιπτώσεις δερματικών παθήσεων: Η περίπτωση της ακμής
  • Ψυχοπαθολογικές εκδηλώσεις στις αλωπεκίες: Από την αιτιοπαθογένεια στη θεραπεία
  • Δερματικές εκδηλώσεις στις διαταραχές του ψυχωσικού φάσματος και δυσμορφοφοβία
  • Δερματικές εκδηλώσεις στις αγχώδεις και ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές
  • Ψυχοπαθολογικές παρενέργειες δερματολογικών θεραπειών και δερματολογικές παρενέργειες ψυχιατρικών θεραπειών

Ημερομηνία έναρξης: 15/02/2019

Χρόνος: 15-16 Φεβρουαρίου, 2019

Τόπος: Αμφιθέατρο Ιδρύματος Ευγενίδου, Αθήνα Διοργανωτής Ελληνική Εταιρεία για την Προαγωγή της Ψυχιατρικής και των Συναφών Επιστημών (ΕΛΕΠΨΥΣΕΠ) & Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρίας (ΕΔΑΕ)

Επιπλέον δίνεται η ευκαιρία να ανταλλάξετε απόψεις με τους ομιλητές δεδομένου ότι θα καταβληθεί προσπάθεια όλες οι συνεδρίες να είναι διαδραστικές, εφόσον προβλέπεται να περιλαμβάνουν παρουσίαση ενδιαφερουσών κλινικών περιπτώσεων που θα συνοδεύεται από διεπιστημονικό διάλογο.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 15-02-2019
Θέσεις Ν/Α
Κόστος -
Πόλη Αθήνα
Φορέας Ελληνική Εταιρία για την Προαγωγή της Ψυχιατρικής
Τόπος διεξαγωγής Ίδρυμα Ευγενίδου

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :