11ο πανελλήνιο παιδοψυχιατρικό Συνέδριο

Στις 14-16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 11ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο από την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος σε συνεργασία με την Παιδοψυχιατρική Κλινική Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχει με συντονισμό στρογγυλής τράπεζας ο κ. Πέτρος Πολυχρόνης, Παιδοψυχίατρος, Θεραπευτής Οικογένειας, Δ/ντής του ΑΚΜΑ καί οι συνεργάτες του.

Το θέμα της στρογγυλής τράπεζας είναι «Η Οικογένεια… που Ταξιδεύει…», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14/6/2019 (11.30-13.00) στην Αιθουσα 1 και θα περιλαμβάνει τις κάτωθι εισηγήσεις:

 • «Η προσωπική εμπειρία… Η επαγγελματική εμπειρία…»
  Μαλελκιάν Χασάν, Κοινωνιολόγος, Σύμβουλος στον τομέα της αντιμετώπισης της τοξικοεξάρτησης. Εργαζόμενος στον τομέα μείωσης της βλάβης.
 • «Εμπειρίες από την δουλειά στο πεδίο»
  Κατερίνα Πολυχρόνη, κοινωνική ανθρωπολόγος, Μ.Α. Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ/ ΑμΚΕΚΥΚΛΟΣ
 • «Η σκοπιά / εμπειρία του ψυχοθεραπευτή» Παύλος Σαλίχος, Ψυχολόγος Μ.Α., Θεραπευτής οικογένειας, Γιατροί χωρίς σύνορα

Δείτε την Α' ανακοίνωση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,
Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνω τη διοργάνωση του 11ου Πανελληνίου Παιδοψυχιατρικού Συνεδρίου με θέμα: «Θεωρία και κλινική στην ψυχιατρική Παιδιού και Εφήβου: Ανιχνεύοντας τις νέες ψυχοπαθολογίες», που θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της European Society for Child & Adolescent Psychiatry (ESCAP), στις 14-16 Ιουνίου 2019, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Η έμφαση που δόθηκε από το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) το 2018 στην ψυχική υγεία των νέων σε έναν κόσμο που αλλάζει, συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα επίκαιρη για τη χώρα μας καθότι οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών και εφήβων τόσο των κοινωνικο-οικονομικών, όσο και των βίαιων γεωπολιτικών αλλαγών είναι ήδη ορατές.

Οι νέοι βιώνουν μια πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα σκληρή, συχνά προκλητικά ανάλγητη, περίπλοκη, αντιφατική, απρόσωπη και συχνά εικονική. Μέσα σε αυτές τις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες ερχόμαστε αντιμέτωποι στην κλινική πράξη με νέες και σοβαρές ψυχοπαθολογικές εκδηλώσεις στα παιδιά, στους εφήβους και στις οικογένειές τους, όπως ο εθισμός στο διαδίκτυο, αυτοτραυματισμοί, αποσυνδετικού τύπου διαταραχές, αναδυόμενες διαταραχές προσωπικότητας, χρήση ουσιών, κοινωνική βία, κ.ά.

Επιπλέον, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα με τις οικογένειες και τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες απαιτούν δεξιότητες αναγνώρισης και κατανόησης των διαπολιτισμικών διαφορών στη φαινομενολογία των ψυχικών προβλημάτων.

Το ψυχικό τραύμα, η απομόνωση, η μοναξιά, η περιθωριοποίηση, και η «στείρα» επικοινωνία στις ανθρώπινες σχέσεις φαίνονται να βρίσκονται στον πυρήνα των κοινωνικών κρίσεων και των ψυχικών ρήξεων.

Προσβλέπουμε σε ένα συνέδριο δημοκρατικό, ανοικτό στον επιστημονικό διάλογο με το βλέμμα στραμμένο στις ψυχικές ανάγκες του σύγχρονου κόσμου των νέων μας. Στην προσπάθειά μας αυτή προσκαλούμε όλους τους συναδέλφους παιδοψυχιάτρους, καθώς και όλους τους συναδέλφους των άλλων ειδικοτήτων και κλάδων, συνεργάτες μας στο καθημερινό έργο προάσπισης της ψυχικής υγείας, να συμμετάσχουν ενεργά στις εργασίες του συνεδρίου μας.

Για το σκοπό αυτό:

Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους θεσμικούς φορείς, επιστημονικούς και κοινωνικούς, του χώρου μας για ενεργό συμμετοχή υπό την μορφή συμποσίων, ομάδων εργασίας, και υποβολής επιστημονικών εργασιών. 

Είμαστε βέβαιοι ότι με την ενεργό συμμετοχή και στήριξη όλων σας θα πραγματοποιήσουμε ένα επιτυχημένο και χρήσιμο συνέδριο.

Με τιμή,
Καθηγητής Δημήτρης Κ. Αναγνωστόπουλος
Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΕΕ
Διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α.
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου

Δικαίωμα Συμμετοχής & Εγγραφές

Έως 31/03/2019:

Ειδικευμένοι - 100€

Μέλη ΠΨΕΕ - 80€

Ειδικευόμενοι, λοιποί επαγγελματιές ψυχικής υγείας & εκπαιδευτικοί - 70€

Φοιτητές Ιατρικής - Δωρεάν 

Φοιτητές Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ/λοιπών σχολών - 10€

Από 01/04/2019 έως 14/06/2019:

Ειδικευμένοι - 120€

Μέλη ΠΨΕΕ - 100€

Ειδικευόμενοι, λοιποί επαγγελματιές ψυχικής υγείας & εκπαιδευτικοί - 90€

Φοιτητές Ιατρικής - Δωρεάν 

Φοιτητές Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ/λοιπών σχολών - 10€

Από 15/06/2019  επί τόπου εγγραφή:

Ειδικευμένοι - 130€

Μέλη ΠΨΕΕ - 110€

Ειδικευόμενοι, λοιποί επαγγελματιές ψυχικής υγείας & εκπαιδευτικοί - 100€

Φοιτητές Ιατρικής - Δωρεάν 

Φοιτητές Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ/λοιπών σχολών - 20€

Το Δικαίωμα Συμμετοχής για ειδικευμένους, μέλη ΠΨΕΕ, ειδικευόμενους και λοιπούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας περιλαμβάνει:

 • Παρακολούθηση επιστημονικού προγράμματος
 • Επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο
 • Συνεδριακό υλικό

Το Δικαίωμα Συμμετοχής για φοιτητές περιλαμβάνει:

 • Παρακολούθηση επιστημονικού προγράμματος
 • Επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο

Μόρια

Το Συνέδριο θα μοριοδοτηθεί με Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD), σύμφωνα με τα κριτήρια της EACCME – UEMS.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 14-06-2019 11:30 am
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 130 €
Τόπος διεξαγωγής Ιατρική Σχολή Αθηνών

Location Map

Πρώτα σε πωλήσεις βιβλία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :