Εμπνευσμένοι από τα trends του twitter, δημιουργήσαμε μία νέα ενότητα στο psychology.gr με τίτλο "Psychology Trends". Η συγκεκριμένη ενότητα, παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο τις ψυχολογικές έννοιες που είναι "trending" αυτή τη στιγμή.

Η αρχική σκέψη των trends, προέκυψε μάλλον... τυχαία ή αν θέλετε, ως αποτέλεσμα ενός brainstorming του Σεπτεμβρίου. Σε μια απο τις συναντήσεις της ομάδας μας με θέμα τις νέες ενότητες άρθρων που θέλαμε να συμπεριλάβουμε στο Portal και καθώς μελετούσαμε τα στατιστικά αναγνωσιμότητας των υπαρχόντων άρθρων, έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να παρουσιάζουμε αυτά τα στατιστικά, με κάποιον τρόπο, σε πραγματικό χρόνο στους επισκέπτες της σελίδας μας.

Η δυσκολία του εγχειρήματος ήταν ότι θελήσαμε να παρουσιάσουμε, όχι μόνο τα στατιστικά αναγνωσιμότητας των άρθρων (κάτι το οποίο ούτως ή άλλως κάνουμε σε ένα βαθμό) αλλά ένα σύνολο των "τάσεων" που επικρατούν μια δεδομένη στιγμή.

200.000 επισκέπτες και 580.000 προβολές άρθρων /μήνα σίγουρα αποτελούν ένα ισχυρό δείγμα των τάσεων στον κόσμο της ψυχολογίας στο ελλληνικό διαδίκτυο!: 

Ανατέθηκε λοιπόν στην ομάδα των developers του psychology.gr να αναπτύξουν ένα αλγόριθμο με τα τεχνολογικά μέσα που έχουμε στη διάθεση μας, προκειμένου να συλλέξουμε και να δημοσιεύσουμε, σε πραγματικό χρόνο, με ευπαρουσίαστο τρόπο όλες τις τάσεις της ψυχολογίας και συγκεκριμένα: 

  • τι αναζητούν οι επισκέπτες του E-Psychology
  • ποιες ενότητες άρθρων διαβάζουν περισσότερο
  • ποιες άλλες ενότητες του portal κινητοποιούν το ενδιαφέρον τους
  • τι τους προβληματίζει
  • ποιες έννοιες και όροι ψυχολογίας τους απασχολούν.
  • τι αναζητήσεις τους φέρνουν στο e-psychology
  • Ποιοι διάσημοι Ψυχολόγοι είναι... trending το 2016 στην Ελλάδα

Είναι μήπως τα άρθρα αυτοβοήθειας? Είναι συγκεκριμένα προσωπικά προβλήματα και προβληματισμοί? Είναι συγκεκριμένες ψυχολογικές διαταραχές? Είναι αναζήτηση ορισμών από συγκεκριμένες ψυχολογικές έννοιες του Λεξικού Ψυχολογίας? Είναι τα ειδικά θέματα για τους ψυχολόγους όπως οι αγγελίες, τα συνέδρια, τα σεμινάρια? Είναι το φόρουμ αυτοβοήθειας? Είναι θέματα εκπαίδευσης ειδικών ψυχικής υγείας? Είναι τα βιβλία ψυχολογίας?

Οι developers μας λοιπόν έπιασαν δουλειά! Όμως το εγχείρημα των Psychology Trends στην ανάπτυξη του, αποδείχθηκε πιο δύσκολο από ότι αρχικά αναμέναμε! Υπήρξαν τεχνικές δυσκολίες, υπήρξαν και καθυστερήσεις, εξαιτίας των άλλων - παράλληλων ενοτήτων που ήταν υπό ανάπτυξη το τελευταίο τρίμηνο. (λεξικό ψυχολογίας και έρευνες ψυχολογίας)

Εν τέλει, η πρώτη μορφή του έργου ολοκληρώθηκε και ήδη, περισσότερες από 200 τάσεις έχουν καταγραφεί ενώ η σελίδα, εμπλουτίζεται διαρκώς, σε πραγματικό χρόνο! Ελπίζουμε να το βρείτε ενδιαφέρον και χρήσιμο, μιας και εκτός από την παρουσίαση των τάσεων, παρέχει και συνδέσμους για γρήγορη πρόσβαση σε υλικό που σχετίζεται άμεσα με την εκάστοτε ψυχολογική έννοια που είναι... trending!

Δείτε τα Psychology Trends!