Αλήθεια

Προσθήκη απο psychology.gr
Συγγραφέας :
Εκδόσεις : Ελληνικά Γράμματα
Σελίδες : 263
Έτος έκδοσης : 2002

Χρόνος παράδοσης
1-5 ημέρες

Τιμή εκδότη Έκπτωση -20,00%
18,60€
14,88 €
Η έννοια της αλήθειας εμφανίζεται κατά τη μακρά φιλοσοφική παράδοση με ποικίλες μορφές και εμπλέκεται σε μεταφυσικά / οντολογικά, γνωσιοθεωρητικά και επιστημολογικά, καθώς και σε ηθικοπολιτικά και αισθητικά ζητήματα. Είναι οι επιστημονικές προτάσεις και θεωρίες αληθείς; Υιοθετούν οι άνθρωποι στην καθημερινή τους δραστηριότητα αληθείς πεποιθήσεις; Χαρακτηρίζονται και οι αισθητικές προτάσεις από το καθεστώς της αλήθειας και του ψεύδους; Προκειμένου να απαντηθούν τέτοια και άλλα συναφή ερωτήματα, απαιτείται μια φιλοσοφική συζήτηση της αλήθειας, σημαντικό μέρος της οποίας είναι να αποσαφηνίσει την έννοια της αλήθειας (ορισμός), να προσδιορίσει σαφέστερα την οντολογία των φορέων αλήθειας (όταν λέμε ότι "είναι αληθές ότι Χ", τη είδους οντότητα είναι αυτή που συμβολίζεται από το Χ;), να διερευνήσει τι σχέση της αλήθειας με τον κόσμο (ποια είναι η πραγματικότητα ή ποιο είναι το μέρος της πραγματικότητας που υποσημαίνεται από το Χ, όταν λέμε, λ.χ., ότι "είναι αληθές ότι Χ";), να συζητήσει τις σχέσεις αλήθειας-νοήματος-κοινωνικής δράσης κ.λπ. Τα κείμενα του τόμου βοηθούν τον αναγνώστη να μελετήσει τη σημασιολογική αντίληψη της αλήθειας, η οποία αποτελεί σημαντικό υπόβαθρο στην κατανόηση των σύγχρονων φιλοσοφικών συζητήσεων.
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).