Το είναι

Προσθήκη απο psychology.gr
Συγγραφέας : Ρέντεσης, Χρήστος Ν.
Εκδόσεις : Εκδόσεις Παπαζήση
Σελίδες : 395
Έτος έκδοσης : 1996

Χρόνος παράδοσης
1-5 ημέρες

Τιμή εκδότη Έκπτωση -20,00%
18,27€
14,62 €
[...] Λοιπόν, σ' αυτό το τρίτο βιβλίο του τετράτομου έργου μας επί του θεμελιωδεστέρου φιλοσοφικού προβλήματος της διαλεκτικότητος του ΕΙΝΑΙ (τόσο της ειδο-λογικής, όσο και της νομοτελειακής) έχουμε σαν σκοπό να υπογραμμίσουμε (όπως εξ άλλου και σε όλα τα βιβλία του παρόντος έργου μας) την διαλεκτική ενότητα την υφισταμένη μεταξύ όλων των Γενών του καθ' όλου ή παν-γενούς Είναι και των νομο-τελειών τους, από των γενικότατων και μάλιστα των οικουμενικών τοιούτων, μέχρι των πιο εξειδικευμένων κοινών τοιούτων και εκείθεν διά μέσου αυτών την ειδολογική και την νομο-τελειακή διαλεκτική ενότητα του καθ' όλου ή πανγε-νούς Είναι. Για την θεμελίωση αυτής ακριβώς της φιλοσοφικής μας διαλεκτικής θέσεως επί του ΕΙΝΑΙ, κρίνουμε σκόπιμο αλλά και αναγκαίο να σπουδάσουμε στο παρόν βιβλίο μας, την υπάρχουσα διαλεκτική σχέση μεταξύ του ΕΙΝΑΙ αφ' ενός και του ανθρωπίνου Λόγου και δη του φιλοσοφικού τοιούτου, αφ' ετέρου. Ακριβέστερα, σ' αυτό το βιβλίο μας εμείς θα εξετάσουμε την υπάρχουσα σχέση μεταξύ του αντικειμενικού ΕΙΝΑΙ και του Είναι (ούτως ειπείν) του ανθρωπίνου Λόγου και ειδικότερα του φιλοσοφικού τοιούτου, ή πιο απλά την σχέση μεταξύ της αντικειμενικής οντολογικής Αληθείας και της ανθρωπινής φιλοσοφικής τοιαύτης (τόσο της ερμηνευτικής επί του ΕΙΝΑΙ, όσο και της εν γένει οντολογικής Αληθείας του ανθρωπίνου φιλοσοφικού Λόγου). [...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).