Θέλω να αρέσω

Προσθήκη απο psychology.gr
Συγγραφέας : Young - Eisendrath, Polly
Εκδόσεις : Διόπτρα
Σελίδες : 269
Έτος έκδοσης : 2002

Χρόνος παράδοσης
1-5 ημέρες

Τιμή εκδότη Έκπτωση -20,00%
14,98€
11,99 €
Πολλές γυναίκες αποφασίζουν κάποια στiγμή να ταυτιστούν με πρότυπα ή να υποστηρίξουν απόψεις που θεωρούν ότι τους δίνουν αίσθημα "αξίας" ή "δυναμικότητας", δημιουργώντας έτσι λανθασμένες εικόνες-είδωλα για τον εαυτό τους. Προσβλέποντας στο να γίνουν επιθυμητές, οι γυναίκες θέλουν να δείχνουν τις θετικές τους όψεις -της τέλειας μητέρας, της ιδανικής φίλης, της σαγηνευτικής ερωμένης, της καλόκαρδης γειτόνισσας, κ.ά.- κι έτσι παγιδεύονται στα πρότυπα, αντί να μάθουν ποιες πραγματικά είναι και τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους. Έτσι, μαθαίνουν σταδιακά, αλλά ξεκάθαρα, να ικανοποιούν τις επιθυμίες των άλλων, βάζοντας τις δικές τους σε δεύτερη μοίρα. Το «Θέλω να αρέσω» εξετάζει αυτό το ζημιογόνο σύνδρομο και δείχνει στις γυναίκες πώς να ξεμπλέξουν από το δίχτυ των εικόνων-ειδώλων που προκαλούν σύγχιση ή συγκαλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες ή επιθυμίες.

Επίσης, τις βοηθά να αντιληφθούν και να πάρουν τον έλεγχο της σεξουαλικής, της κοινωνικής και της πνευματικής τους ζωής. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί μια ανάλυση του "γιατί οι γυναίκες θέλουν να αρέσουν", και έναν οδηγό όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά και γι' αυτούς που τις αγαπούν.
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).