Η δυσλεξία και η αντιμετώπιση του δυσλεκτικού μαθητή

Προσθήκη απο psychology.gr
Συγγραφέας : Τανός, Χρίστος Γ.
Εκδόσεις : Ελληνικά Γράμματα
Σελίδες : 40
Έτος έκδοσης : 2004

Χρόνος παράδοσης
1-5 ημέρες

Τιμή εκδότη Έκπτωση -20,00%
7,37€
5,90 €
Η δυσλεξία ή "ειδική μαθησιακή δυσκολία", όπως επικράτησε να λέγεται τα τελευταία χρόνια, απασχολεί διαρκώς και περισσότερο τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη χώρα μας, προπαντός το Λύκειο, αλλά και σημαντικό αριθμό γονέων. Γι' αυτό και η επαρκής και έγκυρη ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με το πρόβλημα της δυσλεξίας, καθώς και η ευαισθητοποίησή τους ως προς αυτό εκτιμώνται ως ιδιαίτερα αναγκαίες.

Η αναγκαιότητα των διαδικασιών αυτών υπαγορεύεται από τη σημαντική ωφέλεια που θα αποκομίσουν οι μαθητές με την ειδική μαθησιακή δυσκολία. Και είναι τούτο βέβαιο, καθόσον οι ενημερωμένοι εκπαιδευτικοί θα είναι δυνατόν να προχωρήσουν έγκαιρα σε κάποιο βαθμό ανίχνευσης της δυσλεξίας, όπου υπάρχει, και, αφού στη συνέχεια αυτή διαγνωστεί από ομάδα ειδικών επιστημόνων, να προσφέρουν την κατάλληλη διδακτική και ψυχολογική υποστήριξη στους μαθητές που έχουν τη μαθησιακή αυτή δυσκολία.

Το συνοπτικό αυτό αλλά εξαιρετικά ενημερωμένο εγχειρίδιο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Ενιαία Λύκεια, Τ.Ε.Ε.). Έχει στόχο να προσφέρει με απλότητα και σαφήνεια τις βασικές γνώσεις που αφορούν τη δυσλεξία και ό,τι σχετίζεται με αυτήν, καθώς και να συμβάλει, στο μέτρο του δυνατού, ώστε το σχολείο να μπορέσει, με περισσότερη γνώση γι' αυτή τη μαθησιακή αδυναμία, να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες των μαθητών που παρουσιάζουν τη συγκεκριμένη δυσκολία και να κατευνάσει τις εύλογες ανησυχίες πολλών γονέων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).