Προβλήματα προσοχής

Προσθήκη απο psychology.gr
Συγγραφέας : Κουμπιάς, Εμμανουήλ Λ.
Εκδόσεις : Λαγουδέρα
Σελίδες : 108
Έτος έκδοσης : 2010

Χρόνος παράδοσης
1-5 ημέρες

Τιμή εκδότη Έκπτωση -20,00%
12,25€
9,80 €
Για να είναι αποτελεσματική και επιτυχημένη μια διδασκαλία σε μαθητές με Προβλήματα Προσοχής -ΔΕΠ/Υ, θα πρέπει ο εκπαιδευτικός να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και προσοχή στη διδακτική στρατηγική που θα χρησιμοποιήσει. Για να καταστρώσει ένα πρόγραμμα παρέμβασης θα πρέπει να ακολουθήσει τρία βασικά στάδια: α) Αξιολόγηση των ιδιαιτέρων αναγκών και ικανοτήτων των μαθητών, β) Επιλογή των κατάλληλων διδακτικών προσεγγίσεων - διαφοροποιημένη διδασκαλία, και γ) Ενσωμάτωση των κατάλληλων μεθόδων και πρακτικών σε ένα διαφοροποιημένο πρόγραμμα διαδασκαλίας.

Σημαντική συμβολή του βιβλίου αυτού, εκτός της θεωρητικής βάσης για τη στήριξη των διδακτικών επιλογών των εκπαιδευτικών, είναι η απενοχοποίηση τόσο του μαθητή, όσο και του εκπαιδευτικού, καθώς επίσης και οι πρακτικές υποδείξεις που περιέχονται με τη μορφή στρατηγικών και συμπεριφορών που μπορεί να υιοθετήσει ο εκπαιδευτικός για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα προσοχής των μαθητών του και που ο γονιός μπορεί να γνωρίζει και να εφαρμόζει παράλληλα.
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).