Η σεξουαλική συμπεριφορά του ανθρώπου

Προσθήκη απο psychology.gr
Συγγραφέας : Βαϊδάκης, Νίκος
Εκδόσεις : Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Σελίδες : 360
Έτος έκδοσης : 2005

Χρόνος παράδοσης
1-5 ημέρες

Τιμή εκδότη Έκπτωση -20,00%
49,94€
39,95 €
Η ανθρώπινη σεξουαλική συμπεριφορά ποικίλλει τόσο πολύ και οι συσχετίσεις της με όλες σχεδόν τις πλευρές της ζωής είναι τόσο περίπλοκες, ώστε η εμπεριστατωμένη κατανόησή της αποτελεί πολύ δύσκολο έργο. Θα έλεγε κανείς ότι όποιος το επιχειρήσει, είναι υποχρεωμένος να συνεκτιμήσει το σύνολο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Στο βιβλίο αυτό γίνεται μια προσπάθεια προσέγγισης των βιο-ψυχο-κοινωνικών παραμέτρων που διαμορφώνουν τη σεξουαλικότητα, η οποία, με τη σειρά της, αποτελεί το βασικό τμήμα της προσωπικότητας.

Κύριο όργανο ρύθμισης της σεξουαλικής συμπεριφοράς είναι ο εγκέφαλος. Η διαφοροποίηση του εγκεφάλου, ανάλογα με το φύλο, προσδιορίζει βασικά την αρσενική ή θηλυκή συμπεριφορά, η οποία ολοκληρώνεται από κοινωνικές και ψυχολογικές επιδράσεις.

Με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία περιγράφονται η φυσιολογία της σεξουαλικής λειτουργίας, οι διαταραχές της, καθώς και οι μεταβολές της με την πάροδο της ηλικίας. Γίνεται επίσης ανασκόπηση σε βασικές έννοιες που αφορούν τις παραφιλικές συμπεριφορές και την ομοφυλοφιλία. Θεμελιώδους σημασίας για την πορεία μιας σχέσης είναι τα ψυχολογικά δυναμικά που αναπτύσσονται από το μετασχηματισμό του ατόμου σε ζεύγος, οι συγκρούσεις που εμφανίζονται και η ενδεχόμενη ανάληψη γονεϊκών ρόλων.

Με αυτές τις έννοιες, αφιερώνεται ένα κεφάλαιο στο ρόλο της σεξουαλικής λειτουργίας στο πλαίσιο του γάμου.
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).