Τι θέλουν οι γυναίκες. Τι θέλουν οι άντρες

Προσθήκη απο psychology.gr
Συγγραφέας : Townsend, John Marshall
Εκδόσεις : Θυμάρι
Σελίδες : 525
Έτος έκδοσης : 2001

Χρόνος παράδοσης
1-5 ημέρες

Τιμή εκδότη Έκπτωση -20,00%
24,26€
19,41 €
Ο καθηγητής Τάουνσεντ, στην εκτεταμένη έρευνά του, πήρε συνεντεύξεις από φοιτητές/τριες της ιατρικής, στην Αμερική (με μελλοντική υψηλή κοινωνικό-οικονομική θέση), από άντρες με άνετο εισόδημα, και από πολύ ελκυστικές γυναίκες. Επίσης, κι από ένα ευρύτατο πληθυσμιακό δείγμα στην Κίνα, καθώς και περιγραφές ηθών και εθίμων από τα νησιά Σαμόα.

Αυτές οι επιλογές, και από χώρες με τελείως διαφορετικό πολιτισμό, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, επειδή αποδεικνύουν αυτό που συμβαίνει παντού: Ότι τα δύο φύλα δεν είναι τόσο όμοια όσα φαίνονται - ούτε στις ανάγκες τους, ούτε στις επιθυμίες τους. Και τα κριτήριά τους για την επιλογή συντρόφου είναι τόσο διαφορετικά όσο ουσιαστικά διαφορετική είναι και η σεξουαλική τους ψυχολογία.

Κι αυτές τις διαφορές δεν κατάφεραν να τις εξαλείψουν τα κινήματα των δεκαετιών του '60 - '90, επειδή σχεδίαζαν στον "αέρα", αγνοώντας τα βαθύτερα αίτια αυτών των διαφορών. Οι αποκαλυπτικές συνεντεύξεις γυναικών του φεμινιστικού κινήματος είναι αψευδείς μάρτυρες γι' αυτό. Η γνώση αυτών των διαφορών, και των αιτιών τους, είναι απείρως πιο απαραίτητη για την προσέγγιση των δύο φύλων, από οποιουσδήποτε ουτοπικούς κοινωνικούς οραματισμούς.

Οι άντρες και οι γυναίκες έχουν, και θα έχουν, διαφορές. Και μόνο η παραδοχή τους μπορεί να σταματήσει τον ανόητο πόλεμο μεταξύ τους.
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).