Τι θέλουν οι γυναίκες. Τι θέλουν οι άντρες

Προσθήκη απο psychology.gr
Συγγραφέας : Townsend, John Marshall
Εκδόσεις : Θυμάρι
Σελίδες : 525
Έτος έκδοσης : 2001

Χρόνος παράδοσης
1-5 ημέρες

Τιμή εκδότη Έκπτωση -28,00%
24,26€
17,47 €
Ο καθηγητής Τάουνσεντ, στην εκτεταμένη έρευνά του, πήρε συνεντεύξεις από φοιτητές/τριες της ιατρικής, στην Αμερική (με μελλοντική υψηλή κοινωνικό-οικονομική θέση), από άντρες με άνετο εισόδημα, και από πολύ ελκυστικές γυναίκες. Επίσης, κι από ένα ευρύτατο πληθυσμιακό δείγμα στην Κίνα, καθώς και περιγραφές ηθών και εθίμων από τα νησιά Σαμόα.

Αυτές οι επιλογές, και από χώρες με τελείως διαφορετικό πολιτισμό, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, επειδή αποδεικνύουν αυτό που συμβαίνει παντού: Ότι τα δύο φύλα δεν είναι τόσο όμοια όσα φαίνονται - ούτε στις ανάγκες τους, ούτε στις επιθυμίες τους. Και τα κριτήριά τους για την επιλογή συντρόφου είναι τόσο διαφορετικά όσο ουσιαστικά διαφορετική είναι και η σεξουαλική τους ψυχολογία.

Κι αυτές τις διαφορές δεν κατάφεραν να τις εξαλείψουν τα κινήματα των δεκαετιών του '60 - '90, επειδή σχεδίαζαν στον "αέρα", αγνοώντας τα βαθύτερα αίτια αυτών των διαφορών. Οι αποκαλυπτικές συνεντεύξεις γυναικών του φεμινιστικού κινήματος είναι αψευδείς μάρτυρες γι' αυτό. Η γνώση αυτών των διαφορών, και των αιτιών τους, είναι απείρως πιο απαραίτητη για την προσέγγιση των δύο φύλων, από οποιουσδήποτε ουτοπικούς κοινωνικούς οραματισμούς.

Οι άντρες και οι γυναίκες έχουν, και θα έχουν, διαφορές. Και μόνο η παραδοχή τους μπορεί να σταματήσει τον ανόητο πόλεμο μεταξύ τους.
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :