Μεταγνωστικές διεργασίες και αυτο-ρύθμιση

Προσθήκη απο psychology.gr
Συγγραφέας : Κωσταρίδου - Ευκλείδη, Αναστασία
Εκδόσεις : Πεδίο
Σελίδες : 416
Έτος έκδοσης : 2011

Χρόνος παράδοσης
1-5 ημέρες

Τιμή εκδότη Έκπτωση -20,00%
31,49€
25,19 €
Το µεταγιγνώσκειν και η αυτο-ρύθµιση είναι δύο έννοιες που έχουν ενταχθεί στο ψυχολογικό και εκπαιδευτικό λεξιλόγιο τα τελευταία χρόνια σε διεθνές επίπεδο. Το βιβλίο αυτό εξετάζει αναλυτικά τις δυο έννοιες.

Ειδκότερα επιδιώκει να δείξει, στο µέτρο στο οποίο µας έχουν αποκαλυφθεί από τη µέχρι τούδε έρευνα, τη φύση και το µηχανισµό λειτουργίας του µεταγιγνώσκειν και της αυτο-ρύθµισης, το πού συναντώνται και πώς αλληλεπιδρούν, µε ποιες άλλες ψυχολογικές διεργασίες συνδέονται, και τι συνέπειες έχουν για τη στοχοκατευθυνόµενη συµπεριφορά και δράση, όπως και για την αυτο-ρυθµιζόµενη µάθηση και διδασκαλία. Με αυτό τον τρόπο καλύπτεται ένα κενό στην υπάρχουσα ελληνική βιβλιογραφία τόσο της γνωστικής όσο και της εκπαιδευτικής ψυχολογίας. Το βιβλίο είναι ένα επιστηµονικό εγχειρίδιο που απευθύνεται σε ψυχολόγους -ερευνητές, επαγγελµατίες και φοιτητές ψυχολογίας- καθώς και σε όλους τους ειδικούς που ασχολούνται µε το παιδί και τους γονείς, την κοινωνία, τη γνώση, το νου και τον εγκέφαλο, τη συνείδηση.

Απευθύνεται όµως και σε µια ευρεία κατηγορία επιστηµόνων, όπως είναι οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθµίδων και οι απασχολούµενοι µε την εκπαιδευτική πολιτική. Συγχρόνως, καλύπτει θέµατα που ενδιαφέρουν αυτούς που θέλουν να εµβαθύνουν στην ανθρώπινη συµπεριφορά και δράση.
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).