Ψυχολογία της συμπεριφοράς

Προσθήκη απο psychology.gr
Συγγραφέας : Mellon, Robert
Εκδόσεις : Τόπος
Σελίδες : 1004
Έτος έκδοσης : 2007

Χρόνος παράδοσης
1-5 ημέρες

Τιμή εκδότη Έκπτωση -28,00%
118,62€
85,41 €
Το βιβλίο αυτό σκοπεύει να αναπτύξει, σε κάθε αναγνώστη, την ικανότητα να ερμηνεύει επιστημονικά γιατί αισθάνεται, σκέφτεται, αντιλαμβάνεται και ενεργεί με τον τρόπο που τον χαρακτηρίζει, και, εφόσον το επιθυμεί να τον βοηθήσει να παρεμβαίνει, να ρυθμίζει δηλαδή τις συνθήκες ώστε να αλλάζει αυτά τα ψυχολογικά φαινόμενα. Αντί να αποδίδει την συμπεριφορά στις υποθετικές, μυστήριες δραστηριότητες του νου, το βιβλίο αναλύει πώς ακριβώς το κάθε ψυχολογικό φαινόμενο μπορεί να κατανοηθεί μέσα από την μακροπρόθεσμη αλληλεπίδραση του βιολογικού ατόμου με τα φυσικά γεγονότα της ζωής του—με τα χαμόγελα, τα χαστούκια, τις γεύσεις, τα θεάματα, τους ήχους—με τα προϊόντα, δηλαδή, της δικής του συμπεριφοράς, που του προκαλούν διέγερση και συναισθήματα, και που η ρύθμισή τους αλλάζει την πιθανότητα ότι θα δρα ξανά με τον τρόπο που τα επέφερε.

Ξεκινά με απλά παραδείγματα καθημερινής συμπεριφοράς, περιγράφοντας με απλό τρόπο την σχέση μεταξύ στοιχειών της συμπεριφοράς και βιωμάτων της ζωής του ατόμου. Προοδευτικά, οι σχέσεις συμπεριφοράς-περιβάλλοντος που αναλύονται γίνονται όλο και πιο σύνθετα, καταλήγοντας στην επιστημονική ερμηνεία πολύπλοκων ψυχολογικών φαινόμενων όπως η αυτογνωσία, η επικοινωνία, οι προσωπικές προτιμήσεις, η επιμονή, η τήρηση κανόνων, η ψυχοπαθολογία, η δημιουργική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων και άλλα πολλά.

Σε ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς, ειδικούς υγείας και άλλους επαγγελματίες οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την ρύθμιση συνθηκών με στόχο την ανάπτυξή ή την βελτίωση της συμπεριφοράς των άλλων, το βιβλίο προσφέρει μια περιεκτική εισαγωγή σε έναν τρόπο ερμηνείας της προέλευσης της συμπεριφοράς, βασισμένη στην πειραματική ανάλυση, περιλαμβάνοντας άμεσες και αποτελεσματικές εφαρμογές στο χώρο τους. Αλλά και σε κάθε αναγνώστη, προσφέρει μια πραγματικά διαφορετική, ενδιαφέρουσα και πρακτικά ωφέλιμη κατανόηση του εαυτού του, μια ψυχολογία συνεπή με τις φυσικές και τις βιολογικές επιστήμες που, όπως αυτές, εμπλουτίζει την επαφή του ανθρώπου με το περιβάλλον του.
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :