Η κοινωνιολογική έρευνα

Προσθήκη απο psychology.gr
Συγγραφέας : Κυριαζή, Νότα
Εκδόσεις : Πεδίο
Σελίδες : 408
Έτος έκδοσης : 2011

Χρόνος παράδοσης
1-5 ημέρες

Τιμή εκδότη
18,70 €

Σκοπός του βιβλίου είναι η παρουσίαση των βασικών µεθόδων και τεχνικών της κοινωνιολογικής έρευνας, µε έµφαση στις θεωρητικές και τεχνικές τους παραδοχές και στις επιπτώσεις τους στη συγκέντρωση, την οργάνωση και την ερµηνεία των αποτελεσµάτων. Οι βασικές θεµατικές ενότητες που καλύπτονται είναι: - Η σχέση θεωρίας και εµπειρικής έρευνας - Η ποσοτική µέτρηση των κοινωνικών φαινοµένων - Οι µέθοδοι επιλογής του δείγµατος - Το ερωτηµατολόγιο και η συνέντευξη - Η αιτιακή λογική του πειράµατος - Οι βασικές µέθοδοι ποσοτικής ανάλυσης των δεδοµένων - Η συµµετοχική παρατήρηση - Η ανάλυση περιεχοµένου - Η ιστορική και συγκριτική διάσταση - Ζητήµατα δεοντολογίας στην έρευνα Το βασικό συµπέρασµα που συνάγεται από την παρουσίαση είναι ότι η πολλαπλότητα και η αλληλεπίδραση των επιπέδων της κοινωνικής πραγµατικότητας απαιτούν συνδυασµό διαφορετικών µεθόδων για την πιο αποτελεσµατική διερεύνηση των µηχανισµών µέσω των οποίων τα επίπεδα αυτά διασυνδέονται.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).