Η προσέγγιση του άλλου

Προσθήκη απο psychology.gr
Συγγραφέας :
Εκδόσεις : Μεταίχμιο
Σελίδες : 283
Έτος έκδοσης : 2006

Χρόνος παράδοσης
1-5 ημέρες

Τιμή εκδότη
15,17 €

Στον δεύτερο τόμο της σειράς "Ετερότητες" περιλαμβάνονται έντεκα κείμενα ελλήνων και ξένων κοινωνικών επιστημόνων τα οποία διερευνούν τις ιδεολογικές και μεθοδολογικές πτυχές της προσέγγισης του "άλλου", όπως αυτές προκύπτουν στη σύγχρονη θεωρία και ερευνητική πρακτική των κοινωνικών επιστημών. Η επιλογή της θεματικής αυτού του τόμου υπαγορεύτηκε από την ανάγκη να ξαναδούμε κριτικά μια ολόκληρη ερευνητική περιοχή των κοινωνικών επιστημών που τις τελευταίες δεκαετίες είναι διαρκώς στην επικαιρότητα, διευρύνεται και συμπεριλαμβάνει διαφορετικούς κλάδους.

Έτσι δημιουργούνται νέα μεθοδολογικά εργαλεία και κατηγορίες, τα οποία χρειάζονται περιοδική αναθεώρηση και επανεξέταση, μια και σχετίζονται στενά με ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις με τις οποίες συνδέονται διαλεκτικά. Σκοπός της σειράς Ετερότητες είναι να φέρει νέες αντιλήψεις στο προσκήνιο του προβληματισμού, όχι απλώς για λόγους ενημέρωσης και διεπιστημονικού διαλόγου, αλλά και για λόγους ανάδειξης της πολιτικής διάστασης παραγωγής της κοινωνικής έρευνας.

Τα τελευταία χρόνια έχουν διαμορφωθεί, σε μεγάλο βαθμό, τόσο στη θεωρία όσο και στην ερευνητική πρακτική, οι προϋποθέσεις για το βήμα αυτό, μέσα από διαδικασίες αποαποικιοποίησης της κοινωνικής επιστήμης και απελευθέρωσής της από τα κυρίαρχα ευρωκεντρικά παραδείγματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).