Οικογενειακή - συστημική θεραπεία

Προσθήκη απο psychology.gr
Συγγραφέας : Παπαδιώτη - Αθανασίου, Βασιλική
Εκδόσεις : Ελληνικά Γράμματα
Σελίδες : 235
Έτος έκδοσης : 2006

Χρόνος παράδοσης
1-5 ημέρες

Τιμή εκδότη Έκπτωση -28,00%
19,98€
14,39 €
Η οικογενειακή-συστημική θεραπεία αποτελεί έναν κλάδο της ψυχοθεραπείας και μια ευρύτερη επιστημολογική προσέγγιση για την κατανόηση των ανθρώπινων σχέσεων και προβλημάτων που γνωρίζει ευρεία διάδοση και προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών ερευνητών και θεραπευτών τα τελευταία χρόνια. Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τις βασικές θέσεις της συστημικής οπτικής και τις σημαντικότερες προσεγγίσεις της οικογενειακής θεραπείας που χρησιμοποιούνται στην κλινική πρακτική.

Περιγράφει εκτενώς τις θεωρητικές αρχές, τη θεραπευτική διεργασία και τις θεραπευτικές τεχνικές της κάθε προσέγγισης με αναφορά στον κύριο εκπρόσωπό της: τη διαγενεακή προσέγγιση του Bowen, την επικοινωνιακή της Satir, τη δομική του Minuchin, καθώς και την εστιασμένη στη λύση των de Shazer και Berg, ενώ εξετάζει με συντομία και τη συμβολική βιωματική προσέγγιση του Whitaker, τις αντικειμενότροπες σχέσεις και την οικογένεια καταγωγής του Framo, τη στρατηγική των Madanes και Haley, και την αφηγηματική του White. Περιλαμβάνονται επίσης η εξέλιξη της οικογενειακής θεραπείας στον ελληνικό χώρο, καθώς και θέματα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης στη θεραπεία οικογένειας.

Σημαντικές είναι ακόμη κάποιες παρατηρήσεις από την εφαρμογή στην κλινική πράξη της κάθε προσέγγισης. Το βιβλίο απευθύνεται στους εκπαιδευόμενους και τους νέους θεραπευτές, αλλά και στους επαγγελματίες που ασκούν οικογενειακή θεραπεία.

Χρήσιμο μπορεί να φανεί επίσης σε όσους απασχολούνται στο χώρο της ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης (γιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς κ.λπ.).
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :