13 ιστορίες άμεσης θεραπείας

Προσθήκη απο psychology.gr
Συγγραφέας : Glasser, William
Εκδόσεις : Θυμάρι
Σελίδες : 278
Έτος έκδοσης : 2002

Χρόνος παράδοσης
1-5 ημέρες

Τιμή εκδότη Έκπτωση -20,00%
18,26€
14,61 €
Ο Δρ Γουίλιαμ Γκλάσσερ, σ' αυτό το βιβλίο, φέρνει τον αναγνώστη μέσα στο γραφείο του, για να παρακολουθήσει τον τρόπο που δουλεύει με τους επισκέπτες του, και να κατανοήσει την "Άμεση θεραπεία" στην πράξη. Ανάμεσα στις άλλες, ζωντανεύουν και οι ιστορίες: 1.

Του Τζέρι, που δεν μπορεί να ξεπεράσει την ψυχαναγκαστική του διαταραχή. 2. Της Τσέλσι, που, ξαφνικά, λίγους μήνες πριν από τον πολύ επιθυμητό γάμο της, παθαίνει κρίσεις πανικού. 3.

Της Ρεβέκκας που "ακούει φωνές" και οδηγείται στο ψυχιατρείο ως σχιζοφρενής, εξαιτίας μιας εσωτερικής σύγκρουσης. 4. Του 50χρονου επιχειρηματία Τζορτζ, που οδηγείται στην αυτοκτονία, γιατί έφτασε σε αδιέξοδο.

Από παιδί αισθάνεται ξένος μέσα στο ανδρικό του σώμα, θέλει να αλλάξει φύλο αλλά δεν τολμάει να το πει. Η διαχείριση αυτών των ιστοριών αφήνουν έκπληκτο τον αναγνώστη, καθώς γίνεται μάρτυρας της "μάχης", ανάμεσα στο γιατρό που "ανιχνεύει" και στον θεραπευόμενο που κρύβεται, αρνούμενος να εγκαταλείψει τις επιλογές του (φόβους, ψυχαναγκασμούς, κατάθλιψη, εμμονές, και άλλα) που του παρέχουν ασφάλεια. Γίνεται, όμως, και μάρτυρας της "άλλης επιλογής" που κάνει ο θεραπευόμενος, εκείνη τη στιγμή, μπροστά στο γιατρό - και μπροστά μας, όπως σ' ένα θεατρικό έργο. Αυτός είναι ο νέος αέρας που φέρνει ο Γκλάσσερ στην Ψυχοθεραπεία: Η πίστη του ότι η διαταραγμένη συμπεριφορά είναι επιλογή μας, επειδή δεν αντέχουμε τον πόνο που μας προξενεί η σχέση που έχουμε ή η απουσία σχέσης.

Κάθε επιλογή μπορεί ν' αλλάξει με μια άλλη επιλογή, λέει ο Γκλάσσερ. Οι "13 Ιστορίες Άμεσης Θεραπείας" είναι ένα πρακτικό, αισιόδοξο και εύκολο στην ανάγνωση βιβλίο. Έχει, όμως, και μια δυσκολία: Δεν μπορείς να τ' αφήσεις απ' τα χέρια σου...
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).