Το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr σας παρουσιάζει και σας προτείνει τα πρώτα 6 βιβλία σε πωλήσεις για το Μάρτιο του 2020! Τα βιβλία αυτά είναι πράγματι ξεχωριστές επιλογές τόσο για τη διαχρονικότητά τους όσο και για τα σπουδαία ονόματα που τα έγραψαν.

Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων

Σταμάτα να εύχεσαι. Ξεκίνα να πραγματοποιείς.

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου, είχες γονείς, προπονητές, δασκάλους, φίλους και μέντορες που σε προέτρεπαν να αφήσεις τις δικαιολογίες και να ξεπεράσεις τους φόβους σου. Τι θα έλεγες αν τελικά το μυστικό για να βρεις την αυτοπεποίθηση να απογειώσεις τη ζωή και την καριέρα σου βρίσκεται στο να ξέρεις πώς να ενθαρρύνεις τον εαυτό σου;

Χρησιμοποιώντας την επιστήμη των "συνηθειών", συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες και εντυπωσιακά στοιχεία από σημαντικά ιστορικά γεγονότα, την τέχνη και τις επιχειρήσεις, η Mel Robbins εξηγεί τη δύναμη μιας "στιγμής ώθησης". Ακολούθως, δίνει ένα απλό εργαλείο με το οποίο θα καταφέρεις να αναδείξεις τον καλύτερο εαυτό σου. Χρειάζονται μόνο 5 Δευτερόλεπτα για να χρησιμοποιήσεις αυτό το εργαλείο και, κάθε φορά που θα το κάνεις, θα ξέρεις ότι είναι σαν να έχεις δίπλα σου έναν εξαιρετικό σύμβουλο.

Στον Κανόνα των 5 Δευτερολέπτων, θα ανακαλύψεις ότι χρειάζονται μόλις 5 δευτερόλεπτα για να:

  • Αποκτήσεις αυτοπεποίθηση.
  • Σταματήσεις την αναβλητικότητα και την αυτο-αμφισβήτηση.
  • Νικήσεις τον φόβο και την αβεβαιότητα.
  • Σταματήσεις να ανησυχείς και να νιώσεις πιο χαρούμενος.
  • Μοιράζεσαι τις ιδέες σου άφοβα.


Το μυστικό δεν είναι να ξέρεις τι να κάνεις... είναι να ξέρεις πώς θα κάνεις τον εαυτό σου να το κάνει.

Περισσότερα από 8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει την ομιλία της Mel Robbins στο TEDx, ενώ στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο για να αυξήσουν την παραγωγικότητα, να βελτιώσουν τη συνεργασία και τη δέσμευση στην επίτευξη στόχων.

Αποκτήστε το βιβλίο της Mel Robbins Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του

Ο συγγραφέας φαινόμενο που έγραψε το παγκόσμιο best seller. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 70 γλώσσες και έχει ξεπεράσει τα 4.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως.

Πριν από δεκαπέντε περίπου χρόνια, εκδόθηκε ένα βιβλίο που κατόρθωσε, από τότε μέχρι σήμερα, να μεταμορφώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο τίτλος του: "Ο Μοναχός Που Πούλησε Τη Ferrari Του". Ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να νιώσει συγκλονισμένος από την ιστορία του Τζούλιαν Μαντλ, του πάμπλουτου μεγαλοδικηγόρου που είδε σε μια στιγμή την πορεία της ζωής του να ανατρέπεται και να οδηγείται ένα βήμα πριν το θάνατο. Ένα σχεδόν μοιραίο έμφραγμα στην αίθουσα του δικαστηρίου... Η συνταρακτική αυτή εμπειρία θα αποτελέσει την αφορμή για να εγκαταλείψει για πάντα τον υλικό κόσμο και να ταξιδέψει προς την Ανατολή αναζητώντας τον ουσιαστικό σκοπό της ζωής του...

Το βιβλίο του Robin Sharma "Ο Μοναχός Που Πούλησε Τη Ferrari Του" τυπώθηκε αρχικά σε λίγα αντίτυπα, πολύ σύντομα όμως σημείωσε τεράστια επιτυχία και έγινε ανάρπαστο. Μεταφράστηκε σε περισσότερες από εβδομήντα γλώσσες. Το μήνυμα του βιβλίου, αν και απλό, κρύβει μεγάλη δύναμη μέσα του γιατί είναι ένα μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας. Σε αυτό άλλωστε οφείλεται και η επιτυχία του σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι μια παραβολή που εμπνέει, προσφέροντας όχι μόνο απαντήσεις σε κάποια από τα μεγάλα ερωτήματα της καθημερινής ζωής αλλά και πρακτικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε εσωτερικό πλούτο, ζωντάνια, ευτυχία και εσωτερική γαλήνη, και να ζήσετε μια ζωή για την οποία θα είστε περήφανοι.

Αποκτήστε με έκπτωση 30%,  το βιβλίο του R. Sharma  Ο Μοναχός που πούλησε τη Ferrari του, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Συναισθηματική ευδαιμονία

Πώς συμφιλιώνουμε την ανάγκη μας να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας με την επιθυμία μας να προστατεύουμε τους άλλους;

Ο Osho, ένας από τους πιο καινοτόμους και εμπνευσμένους πνευματικούς δασκάλους της εποχής μας, προσφέρει μια πρακτική και εμπεριστατωμένη προσέγγιση. Το βιβλίο αυτό, που περιλαμβάνει νέο, ανέκδοτο υλικό, μας βοηθά να ανακαλύψουμε τα συναισθήματά μας, να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις με τρόπο που να οδηγεί στη βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας και των γύρω μας, και να ανταποκριθούμε στα απρόοπτα της ζωής με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ισορροπία.

Θα ανακαλύψουμε:

  • Τον αντίκτυπο του φόβου, του θυμού και της ζήλιας στη ζωή μας.
  • Πώς κάποια συναισθήματα, όπως η ενοχή, η ανασφάλεια και ο φόβος, έχουν τη δύναμη να μας χειραγωγούν.
  • Πώς να αποφύγουμε τις βλαβερές για την υγεία μας αντιδράσεις σε έντονα συναισθήματα.
  • Πώς να μετατρέψουμε καταστροφικά συναισθήματα σε δημιουργική ενέργεια.
  • Τον ρόλο της κοινωνίας και της κουλτούρας στο είδος των συναισθημάτων μας.


Η μοναδική διεισδυτική ματιά του Osho στον νου και στην καρδιά του ανθρώπου οδηγεί πολύ πέρα από τα όρια της συμβατικής ψυχολογίας. Μας διδάσκει πώς να βιώνουμε τα συναισθήματά μας στο έπακρο και να τα διαχειριζόμαστε δημιουργικά, ώστε να επιτύχουμε μια πλούσια και γεμάτη νόημα ζωή.

Αποκτήστε το βιβλίο του Osho Συναισθηματική Ευδαιμονία, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις

Το "Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις", είναι ένα από τα καλύτερα και πιο πολυδιαβασμένα βιβλία του Λεό Μπουσκάλια. Είναι ένας ολόκληρος θησαυρός και μία ατελείωτη πηγή έμπνευσης, θάρρους και αποφασιστικότητας για όλους όσους αναζητούν μία καινούρια διάσταση στην προσωπικότητα τους και στη ζωή τους μέσα από τους δρόμους της κατανόησης και της αγάπης. Μέσα από τα μαθήματα διδασκαλίας του ανέπτυξε ένα ειδικό σεμινάριο πάνω στην αγάπη και μέσω αυτής στην αλλαγή της καθημερινής μας συμπεριφοράς. Κατά τη διατύπωσή του:

Η αγάπη δεν είναι δρόμος, είναι συμμετοχή και μοιρασιά. Το να ζεις με τη φιλοσοφία της αγάπης είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής.

Καθηγητής της παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, ψυχολόγος και συναρπαστικός ομιλητής, ο Μπουσκάλια σε καθηλώνει και σε μεταμορφώνει με τα βιβλία του, που όλα σχεδόν πηγάζουν από ομιλίες, διαλέξεις και ελεύθερες συζητήσεις μέσα και έξω από τις πανεπιστημιακές αίθουσες, "φωνάζει, μιμείται, γελά, δακρύζει και κλαίει", γράφει ένας σχολιαστής και συμπληρώνει: "Το να παρακολουθείς το Μπουσκάλια να μιλά είναι σαν να κουβεντιάζεις μ' έναν παλιό φίλο πάνω σ' ένα κοινό και ποθητό θέμα''.

Αποκτήστε το βιβλίο του Λεό Μπουσκάλια Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Φόβος, πώς να διώξουμε την τοξική παρουσία του από τη ζωή μας

Όταν δεν νιώθεις φόβο, μπορείς να δεις πιο καθαρά πώς συνδέεσαι με τους άλλους. Όταν δεν νιώθεις φόβο, έχεις περισσότερο χώρο για κατανόηση και συμπόνοια. Όταν δεν νιώθεις φόβο, είσαι πραγματικά ελεύθερος.

Ο φόβος έχει αμέτρητα πρόσωπα: από τον φόβο της αποτυχίας μέχρι τις ανησυχίες της καθημερινότητας, από την οικονομική αβεβαιότητα μέχρι την απελπισία που όλοι βιώνουμε μπροστά στην απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου. Σε όποιο βαθμό κι αν βιώνουμε τον φόβο, μπορούμε να μάθουμε να ζούμε χωρίς να ορίζει και να καθοδηγεί αυτός τη ζωή μας.

Στις σελίδες αυτού του βιβλίου, ο Βιετναμέζος μοναχός και υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης Τικ Νιατ Χαν μας προτείνει ένα διαχρονικό μονοπάτι για να ζούμε χωρίς φόβο. 

Ο Τικ Νιατ Χαν είναι παγκόσμιας ακτινοβολίας πνευματικός ηγέτης και ακτιβιστής της ειρήνης. Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ τον χαρακτήρισε ''Απόστολο της ειρήνης και της μη βίας'' και το 1967 τον πρότεινε για το Νόμπελ Ειρήνης. Ίδρυσε δεκάδες κέντρα διαλογισμού στην Αμερική και την Ευρώπη, καθώς και περισσότερες από χίλιες τοπικές κοινότητες άσκησης στην ενσυνείδηση. Έχει γράψει περισσότερα από εκατό βιβλία για τον διαλογισμό, την ενσυνείδηση και τον βουδισμό στην πράξη, καθώς και ποιήματα, παιδικά βιβλία και σχόλια σε αρχαία βουδιστικά κείμενα.

Αποκτήστε το βιβλίο του Τικ Νιατ Χαν Φόβος από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας της Πύλης του Psychology.gr

Οι φυλακές της παιδικής μας ηλικίας ή Το δράμα του προικισμένου παιδιού


Πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν, όταν ήταν παιδιά, να μάθουν να κρύβουν πολύ επιδέξια τα συναισθήματα, τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους προκειμένου να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες των γονέων τους και να κερδίσουν την "αγάπη" τους.

Ως ενήλικες μπορεί να κυνηγούν την επιτυχία, έχουν όμως ταυτόχρονα μια υποβόσκουσα αίσθηση ότι δεν αξίζουν τίποτα.

Χωρίς ποτέ να τους έχει επιτραπεί να εκφράσουν τα πραγματικά τους συναισθήματα, και έχοντας χάσει την επαφή με τον αληθινό τους εαυτό, εκδραματίζουν τα καταπιεσμένα σναισθήματά τους με επεισόδια κατάθλιψης ή καταναγκαστικής συμπεριφοράς, ή ακόμα και με ιδέες μεγαλείου.

Στη συνέχεια, με τη σειρά τους, μεταφέρουν αυτή την κληρονομιά της καταπίεσης στα δικά τους παιδιά. Αυτό το σπαρακτικό και οξυδερκές βιβλίο είναι ένα πρώτο βήμα για την ανακάλυψη των αναγκών μας και της δικής μας αλήθειας στην προσπάθειά μας να ξεφύγουμε από αυτό το φαύλο κύκλο.

Αποκτήστε το βιβλίο της Alice Miller Οι φυλακές της παιδικής μας ηλικίας, απο το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Χρύσα Πράντζαλου

e psy logo twitter2Τμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας Psychology.gr
Επιμέλεια και συγγραφή άρθρων, μετάφραση & απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.